Μαρινάκης στον Realfm 97,8: Η άδεια διαμονής για εργασία δεν παρέχει κανένα άλλο δικαίωμα – Τι είπε για τον Σαμαρά

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα στον αέρα του Realfm 97,8.

«Η τροπολογία δεν ήρθε τελευταία στιγμή, νύχτα και πέρασε. Δεν κάνω τον συνήγορο του υπουργείου, αλλά εισήχθη στην αρμόδια επιτροπή, έγινε η συζήτηση που προβλέπεται και στη συνέχεια δόθηκαν οι αντίστοιχες απαντήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής. Πάντοτε δεν πρέπει να κατηγορείς αυτούς που δεν έχουν κατανοήσει κάτι, πρέπει να συνεχίζεις να εξηγείς όλο και περισσότερο ότι αυτό που κάνεις είναι προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας συνολικά. Πάντα χρειάζεται περισσότερη επεξήγηση» είπε αρχικά.

Ερωτηθείς για την κομματική πειθαρχία απάντησε «δεν ανακοινώσαμε εμείς κομματική πειθαρχία, απλά εμείς απαντάμε στις ερωτήσεις που θέτουν οι δημοσιογράφοι. Ρωτήθηκα λοιπόν τι προβλέπεται και απάντησα την προβλεπόμενη – όχι μόνο τώρα – συνολικά διαδικασία, εκτός εάν ανακοινώνεται κάτι διαφορετικό που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει ανακοινωθεί, εξαιρώντας προφανώς τις περιπτώσεις των βουλευτών που είναι πρώην πρωθυπουργοί, που στην περίπτωση της ΝΔ στην παρούσα σύνθεση της Κ.Ο. είναι ο κ. Σαμαράς» σημείωσε.

«Η Νέα Δημοκρατία, που παραμένει η μόνη μεγάλη παράταξη καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, και παρά τις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει με πολιτικό κόστος τα προηγούμενα χρόνια, δεν έφτασε σε μονοψήφια ποσοστά και δεν είχε τη συρρίκνωση που είχαν άλλες παρατάξεις, οφείλεται σε κάποια σημαντικά συστατικά στοιχεία. Το ένα είναι ότι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ένα άλλο ότι είναι ένα πραγματικά δημοκρατικό κόμμα που ακούγονται όλες οι απόψεις, όμως στο τέλος της ημέρας προχωρά συντεταγμένα για το καλό των πολιτών. Αυτό συμβαίνει  σε πολλές συζητήσεις. Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις. Έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, στο τέλος της ημέρας απαντάμε στην εσωτερική κριτική που μπορεί να ασκείται σε κάποιες παρεμβάσεις. Απαντάμε προς το συμφέρον των πολιτών, εξηγούμε τι γίνεται» πρόσθεσε.

«Είναι μια τροπολογία, που έχει μόνο θετικά. Δεν αποτελεί ούτε έμμεση κίνηση νομιμοποίησης ή ελληνοποίησης, καταγράφει ανθρώπους και τους ταυτοποιεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς να ισχύει στο διηνεκές, συμβάλλει στην οικονομία της χώρας και στη δημόσια ασφάλεια. Είναι απολύτως συνεπής στην συνεκτική και αποδοτική μεταναστευτική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ που από μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, έχει καταστήσει την Ελλάδα υπόδειγμα διαχείρισης μιας πολύ δύσκολης κατάστασης. Η άδεια διαμονής αυτή συναρτάται με την βεβαίωση εργασίας. Όσο υφίσταται η βεβαίωση εργασίας, υφίσταται και η άδεια παραμονής για εργασία. Δεν παρέχει κανένα άλλο δικαίωμα στον έχοντα την άδεια αυτή» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης.

«Η άδεια αυτή δεν παρέχει κανένα άλλο δικαίωμα δηλαδή μετεγκατάστασης, μεταφοράς σε άλλη χώρα, επανένωσης δηλαδή να μπορεί να φέρει την οικογένειά του στη χώρα, ούτε λειτουργεί σωρευτικά για το μέλλον. Έχει άπαξ ισχύ για όσους ήταν στην χώρα» διευκρίνισε και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ