Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με παρακολουθούσε συστηματικά από δύο υπηρεσίες

Τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο “Ελλάδα24” μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων δημοσιογράφων και δημόσια ενδιαφέροντος, αυτό έκανε ο Σύριζα ανέπτυξε την στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες».

Για τις  παρακολουθήσεις και αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Λαφαζάνης περιέγραψε «Αυτά που είπε ο κ. Ρουμπάτης για τον κύριο Σαγιά και τον κύριο Πιτσιόρλα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορούσε να μην τα πει, γιατί είχαν βγει στην δημοσιότητα σε προηγούμενη φάση. Δεν ήταν δυνατόν αν τα διαψεύσει. Δεν είπε όμως όλη την αλήθεια ο κ. Ρουμπάτης καθώς έχουμε άλμα παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 50.000, 11.000 κάθε χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί κύριε Ρουμπάτη και κύριε Τσίπρα οι 11.000;  Όλοι αυτοί είναι υπόκοσμος και παρακολουθούνταν  για εγκλήματα μεγάλα για το δημόσιο συμφέρον; Εδώ μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και προσώπων δημοσίου ενδιαφέροντος, αυτό έκανε ο Σύριζα ανέπτυξε την στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες. Υπάρχουν και ανεπίσημες παρακολουθήσεις».

«Δεν είπε την αλήθεια ο Ρουμπάτης, δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας. Εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο υπηρεσίες. Μία από την ΕΥΠ και μία από το περίφημο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας. Υπάρχει και αυτό το τμήμα, το οποίο ελέγχει όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δραστηριότητες, οι οποίες υποτίθεται βλάπτουν το κράτος και την Δημοκρατία. Εκεί αναθέσαμε την προστασία της δημοκρατίας και του κράτους. Αυτό το τμήμα το ίδρυσε ο Σημίτης και το αναβάθμισε με προσωπικό και εξοπλισμό ο Τσίπρας, νομοθετικά» υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης.

«Αυτό το τμήμα με παρακολουθούσε εμένα συστηματικά, με κατέγραφε, με βιντεοσκοπούσε  και με μαγνητοσκοπούσε γιατί θεωρούσε ότι από την δραστηριότητα μου, την κινηματική, ότι βλάπτω το δημόσιο συμφέρον και την δημοκρατία. Κυρίως γιατί εμείς παλεύαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας φτωχών ανθρώπων και με αυτές τις παρακολουθήσεις “στοιχειοθέτησαν” πλήθος κατηγοριών σε βάρος μου και έχω στις πλάτες μου πέντε δικές από το 2017. Dίκες οι οποίες έχουν το μισό ποινικό κώδικα ως κατηγορίες. Αυτές οι δικές και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας συνεχώς αναβάλλονται γιατί έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος» συνέχισε.

«Με παρακολουθούσαν ειδικά για την δραστηριότητα μου με τον αγωγό αερίου που υπέγραψα στην Αγία Πετρούπολη 16 Ιουνίου, ο  οποίος θα περνούσε από τη χώρα μας, με ρωσικό φυσικό αέριο, ο μεγαλύτερος σχεδόν αγωγός στην Ευρώπη. Θα υποκαθιστούσε το Nord stream 2  καθώς οι Ρώσοι δεν ήθελαν να περάσει το φυσικό αέριο από τους Γερμανούς εξαιτίας του ότι  δεν τους είχαν εμπιστοσύνη» σημείωσε.

«Μόλις έφυγα εγώ από το Υπουργείο Ενέργειας λόγω του τρίτου μνημονίου, αυτή τη συμφωνία την πέταξαν στα σκουπίδια και εξαπάτησαν τους Ρώσους. Ο κ. Τσίπρας τους εξαπάτησε, βεβαίως και με την συναίνεση του υπολοίπου πολιτικού κόσμου. Αν είχε τηρηθεί η συμφωνία στον τομέα της ενέργειας, σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχε πρόβλημα και τώρα δεν θα έχει αυξηθεί ούτε λεπτό του ευρώ το ρεύμα» πρόσθεσε.

«Το πρώην κόμμα μου έχει μεταλλαχθεί, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Είναι ένα κόμμα του συστήματος, μια νέα δεξιά που ακολουθεί μια συστημική πολιτική σε ακραίες εκδοχές της» τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ