Πιτσιόρλας: Με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι – Τι λέει για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας έμαθε πρόσφατα από τις εφημερίδες ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ίδιο και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Σαγιά εν γνώσει του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και υποστηρίζει ότι “με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι”.

«Εκείνη την περίοδο εγώ ήμουν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Διαχειριζόμουν κολοσσιαία θέματα, πολύ κρίσιμα για την πορεία της χώρας, τα λιμάνια, το Ελληνικό, σε ένα τρομερά δύσκολο κλίμα όπου δεχόμουν πανταχόθεν πολλαπλές επιθέσεις. Ξέρανε ότι υπήρχε μία παρακολούθηση και το άφησαν έτσι, χωρίς να μου πουν κουβέντα. Και μάλιστα η παρακολούθηση αυτή αφορούσε ένα θέμα εντελώς άσχετο με τις αρμοδιότητές μου, με το οποίο είχε παλιά μια περιφερειακή σχέση».

Σε ερώτηση για τον τι τον ενοχλεί περισσότερο, ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε ότι «μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα. Ναι ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά με εκείνον είχα μία σχέση που πήγαινε πολύ βαθιά πίσω, καθώς και μία άριστη συνεργασία, δεν μπορώ να πω ότι οποιαδήποτε στιγμή με άφησε ακάλυπτο ή ότι μου έστησε παγίδα. Χωρίς να αποκλείω λοιπόν τις νομικές ενέργειες, το καθοριστικό για εμένα είναι η πολιτική και ηθική διάσταση αυτής της υπόθεσης».

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» ο Στέργιος Πιτσιόρλας θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα και αξιώνει μία απάντηση. Το ότι δεν παίρνει καμία, το ότι δεν τον παίρνει ο Τσίπρας για να του πει ήξερα, δεν ήξερα «είναι κι αυτό μια απάντηση».

Ο κ. Πιτσιόρλας προσθέτει μάλιστα ότι έχει φτάσει στο συμπέρασμα πως παρακολουθούσαν τον ίδιο προσωπικά, ευθέως και όχι από σπόντα.

Σε ερώτηση για το εάν θα ζητήσει τον «φάκελό» του από την ΕΥΠ ή θεωρεί πως θα έχει καταστραφεί, είπε:

«Θα δω τι θα κάνω. Θα περιμένω την εξέλιξη στην Εξεταστική και αναλόγως. Και πάλι, θεωρώ αδιανόητο ότι άνθρωποι με τους οποίους έχω διαδρομή 40 και 50 χρόνων δεν ζητούν απαντήσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ