Λαφαζάνης: Δεν μπορεί να υπάρχει αντίρρηση από την ΕΕ για τον αγωγό – ΒΙΝΤΕΟ

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει τον αγωγό φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, εξέφρασε ο υπουργός Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον ισχυρό άνδρα της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ένα έργο σαν τον αγωγό αυτό, επιδιώκουμε να γίνει με έναν τρόπο απολύτως συμβατό με το κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο. Δεν μπορεί να υπάρχει αντίρρηση από την ευρωπαϊκή πλευρά».

«Η κυβέρνησή μας θέλει την ουσιαστικότερη δυνατή ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η ελληνορωσική συνεργασία έχει για μας πάρα πολύ μεγάλη στρατηγική σημασία. Ιδιαίτερα η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα».

«Το θέμα του αγωγού ενδιαφέρει πάρα πολύ τη χώρα μας και είναι στις προτεραιότητές μας. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά και ελπίζουμε πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε συμφωνία για τον αγωγό με σημαντικότατα οφέλη για τη χώρα μας, την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Μία ελληνορωσική σχέση, δυνατή και ισχυρή, μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή μας και στον ευρωπαϊκό χώρο», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Βελουχιώτης στο γραφείο του υπουργού – ΦΩΤΟ

Μιχελογιαννάκης: Στο τέλος θα καταντήσουμε Κομανέτσι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ