Κυβερνητικό συμβούλιο στο Μαξίμου – Επί τάπητος το σχέδιο συμφωνίας

«Πυρετώδεις» είναι οι διεργασίες στο πεδίο της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είχαν μαραθώνια συνάντηση με το κουαρτέτο, η οποία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επί τάπητος βρέθηκαν τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου από τον ESM, όπου φέρεται να υπήρξε συμφωνία στα περισσότερα σημεία.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών έχει προγραμματιστεί να συνεχιστούν και σήμερα στις 2 το μεσημέρι και με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο θα βρεθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το Μega, τόσο η συμφωνία, όσο το νέο πακέτο προαπαιτούμενων θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή σε μία ψηφοφορία μαζί και όχι ξεχωριστά.

Σταθάκης: Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά

«Μόλις φτάσουμε στην τελική ευθεία θα γίνουν οι συζητήσεις που πρέπει. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», τόνισε ο Γ. Σταθάκης σε δηλώσεις του έξω από τον χώρο διαμονής των εκπρόσωπων των δανειστών, πριν από το τετ α τετ του Σαββάτου.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της «Welt Am Sontag», που αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωση», ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι «μπορεί να είναι ακριβές».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση – Το μεσημέρι νέα συνάντηση

Κουίκ: Άμεση απόλυση για τους κλέφτες της Κνωσού

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ