Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει ισχυρή από την κάλπη των ευρωεκλογών

Θα στηρίξουμε τις ορεινές περιοχές θα στηρίξουμε τους ορεινούς όγκους θα στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους για τους οποίους αναγνωρίζουμε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τον αγώνα που δίνουν για επιβίωση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε απόψε στο χωριό Ασή Γωνιά των Χανίων, χωριό όπως είπε αγαπημένο της οικογένειάς του με τους κατοίκους του οποίου αλλά και την περιοχή διατηρεί πολύ στενές σχέσεις έχοντας και ως παρακαταθήκη τα λόγια του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που του είχε πει να σέβεται να προσέχει και να αγαπά και τους ασηγωνιώτες αλλά και την Ασή Γωνιά.

«Όπως ο πατέρας μου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που η καρδιά του ήταν στα βουνά, έτσι και εγώ που χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως έναν βουνίσιο άνθρωπο δεν θα εγκαταλείψω ποτέ και δεν θα φύγει από το ενδιαφέρον μου αυτός ο τόπος και τα βουνά της Κρήτης είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ότι τα προβλήματα της περιοχής τα γνωρίζει διότι γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, τα βουνά τα έχει περπατήσει και μαζί με τον πατέρα του αλλά και μόνος του, έχει μιλήσει με τους κατοίκους, με τους κτηνοτρόφους, γνωρίζει τον κόπο τους και όλες τις δυσχέρειες που βιώνουν. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο θέλετε όλοι σας να κάνετε αυτό που έκαναν οι πατεράδες σας να είστε οι συνεχιστές τους και γνωρίζω ότι και τα νέα παιδιά της περιοχής αυτό ζητούν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Να ξέρετε ότι θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου . Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με ιστορίες αιώνων, τα προβλήματα είναι γνωστά, τα χρήματα από την εξισωτική αποζημίωση πρέπει να τα παίρνουν αυτοί που τα δικαιούνται και κανένας άλλος. Δεν είναι σοβαρή πολιτική να παίρνουμε χρήματα από αυτούς που τα χρειάζονται και να τα διανέμουμε αλλού . Το γάλα που βγαίνει με τόσο κόπο και με αυξημένο κόστος πρέπει να προστατεύεται, οι παράνομες εισαγωγές γάλακτος θα τσακιστούν από εμάς την επόμενη μέρα διότι ξέρουμε τι γίνεται γνωρίζουμε πόσο πέφτουν οι τιμές και το πώς το γάλα ή το τυρί βαφτίζεται ως ντόπιο ενώ είναι από το εξωτερικό .

Θα συνδέσουμε τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό διότι είναι αδιανόητο σήμερα να επισκέπτονται πάνω από πέντε εκατομμύρια τουρίστες και να μην δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα, να μην έχουν αυτή τη γευστική εμπειρία ώστε όταν γυρίσουν στον τόπο τους να αναζητήσουν το τυρί μας, τα προϊόντα μας και αυτό είναι κάτι που θα το πετύχουμε. Θα προστατεύσουμε τα προϊόντα μας με την ξεχωριστή ταυτότητα αλλά και την ξεχωριστή ιστορία που συνοδεύει το κάθε προϊόν διότι το τοπικό μας προϊόν δεν είναι μόνο αυτό που τρώμε είναι το πώς φτιάχτηκε και οι μουσικές του τόπου, οι ιστορίες των ανθρώπων, το μεράκι των ανθρώπων, οι μυρωδιές του τόπου που όλα αυτά φτιάξανε το συγκεκριμένο προϊόν .

Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι κοντά σας όπως ήμουνα κοντά σας όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζοντας μία παράδοση που πηγαίνει πίσω πολλές πολλές δεκαετίες που από το 1946 οπότε και εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που τόσο δύσκολη ήταν η πρόσβαση στα μέρη σας Αλλά πάντα με κέφι ερχότανε διότι γνώριζε ότι εδώ έχει τους καλούς φίλους και για αυτό μας δίδαξε μία απλή παρακαταθήκη Να είσαι κοντά στον απλό άνθρωπο να ακούς τα προβλήματά του να νοιάζεσαι για τα προβλήματα του. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής και αυτό το μήνυμα πέρασε σ εμάς τους νεότερους και αυτή την παρακαταθήκη θα υπηρετήσουμε.

Στις εκλογές θέλω τη στήριξή σας διότι πρέπει η Νέα Δημοκρατία να βγει ισχυρή από την κάλπη των ευρωεκλογών ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με αυτές τις εκλογές, αυτό να είναι το μήνυμα. Δεν θέλω να πω τίποτα για την κυβέρνηση μόνο εσείς γνωρίζετε αν οι ζωές σας έγιναν καλύτερες, έγιναν χειρότερες. Αυτή είναι η πραγματικότητα εμείς μπορούμε να κάνουμε τις ζωές καλύτερες μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά, ενωμένοι και ειδικά για την Κρήτη θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη να γίνει περιφερειάρχης της Κρήτης για να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί για το καλό του τόπου μας. Η Κρήτη πρέπει να στείλει ένα εκκωφαντικό μήνυμα, η Κρήτη πρέπει να είναι γαλάζια» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της κοινότητας Ασή Γωνιάς Γιάννης Γλεντζάκης του μίλησε για τα προβλήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής . Υπάρχουν πολλά προβλήματα όπως είπε ο κ Γλεντζάκης που ταλανίζουν τον κλάδο των κτηνοτρόφων και ως αυριανή κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση τους. Χαρακτήρισε την Κρήτη ως αδικημένο νησί μιας και τα μεταφορικά δεν επιδοτούνται, δεν ισχύει το ισοδύναμο μεταφορικό όπως ισχύει σε άλλα νησιά. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, ανέφερε, να συνδεθεί ο πρωτογενής με τον τριτογενή τομέα ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο να έρχονται στην Κρήτη έξι εκατομμύρια τουρίστες και να τους προσφέρονται ξένα προϊόντα. ξένα τυριά ξένα βουτυρά . Ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναθεωρηθεί ο νόμος του ΕΛΓΑ ο οποίος είναι παλιός και βρίσκεται σε ισχύ από το 1957 και αδικεί τους κτηνοτρόφους διότι δεν διαχωρίζει τους αγρότες από τους κτηνοτρόφους .Έθεσε επίσης το ζήτημα της αναγραφής στις συσκευασίες των προϊόντων για το τι ακριβώς προϊόν είναι, ποια είναι η ταυτότητα του προϊόντος ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής τι αγοράζει και τι τρώει. Αυτό που ζητάμε και θέλουμε είναι να στηριχτούν οι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι και όχι οι αεριτζήδες κτηνοτρόφοι ανέφερε και τόνισε την ανάγκη να επιλυθεί άμεσα το θέμα των φορολογικών συντελεστών που πρέπει και αυτοί να μειωθούν διότι ενώ θέλουμε να παράξουμε γάλα οι φορολογικοί συντελεστές δεν μας το επιτρέπουν μιας και με το που φτάσουμε στους 20 τόνους γάλα πρέπει να σταματήσουμε διότι αλλάζει η κλίμακα μας και φορολογούμαστε περισσότερο .

Αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που του παραθέτουν οι κάτοικοι της Ασή Γωνιάς.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.