Κουτσούμπας: Θα γίνουμε στόχος αντιποίνων – Μήπως έχετε έτοιμη μονάδα να φύγει προς τα εκεί;

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή για την εμπόλεμη κρίση στην Ουκρανία τόνισε «καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή με οποιοδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν οι βάσεις, κανένα στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε χώρα που συνορεύει μαζί της, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με το λαό στην εξουσία».

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ τάχθηκε εναντίον της εμπλοκής της χώρας μας στην ουκρανική κρίση, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι πιθανός στόχος αντιποίνων όταν μάλιστα είναι γνωστές οι προειδοποιήσεις της ρωσικής πλευράς.

Αναρωτήθηκε δε χαρακτηριστικά : Μήπως έχετε έτοιμη καμιά μονάδα να φύγει προς τα κει;

Κάλεσε τον λαό να επαγρυπνεί και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση τόνισε «να μην τολμήσετε να ενεργήσετε κρυφά» αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτική μονάδα στο πλαίσιο της ταχείας δύναμης που ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε τέτοια εμπλοκή, να σταματήσει η οποιοδήποτε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μπορεί να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η απάντηση δεν είναι να συστρατευθούν οι λαοί με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο, πως το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ – Ρωσία αλλά η αυτοτελής ανεξάρτητη γραμμή μακριά από όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως επί χρόνια οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας ζούσαν μαζί στην ΕΣΣΔ, μέχρι την διάλυση της που έκανε πιο επιθετικό τον ιμπεριαλισμό και κανείς που τότε πανηγύριζε  δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κόσμος έγινε πιο ασφαλής, ειρηνικός και δίκαιος.

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο Πρωθυπουργός ότι πρώτη φορά έχει γίνει εισβολή στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θύμισε την εισβολή στην Κύπρο και την Γιουγκοσλαβία αλλά και τις δεκάδες άλλες επεμβάσεις και πολέμους στην ευρύτερη περιοχή με ευθύνη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Στην δευτερολογία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για παραχάραξη της ιστορίας της ΕΣΣΔ αφ’ ής στιγμής «(ο Κ. Μητσοτάκης) έχει καταπιεί αμάσητο το ΝΑΤΟϊκό αφήγημα αναθεώρησης της Ιστορίας, φθάνοντας στο σημείο, να αποσιωπά στη Βουλή τα εγκλήματα στην Κύπρο και στην Γιουγκοσλαβία». Αναφέρθηκε, όπως και στην πρώτη ομιλία του, στη ζωή που έζησαν αδελφωμένοι, στους κοινούς αγώνες και στις κατακτήσεις που είχαν ο ρωσικός και ουκρανικός λαός στον σοσιαλισμό.

Μιλώντας για διάφορα ΜΜΕ τα οποία χαρακτήρισε «παπαγαλάκια της Αμερικάνικης Πρεσβείας και διαφόρων πρεσβειών» είπε ότι «μαζί με διάφορους «ινστρούχτουρες» το έχουν παρακάνει τις τελευταίες μέρες. Δεν τους νοιάζει καθόλου να εκτίθενται αρκεί να βγάλουν την αντιΚΚΕ χολή τους». Όπως εξήγησε, «την ώρα που η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν έξω από την Ρωσική Πρεσβεία και γίνονταν ομιλίες και δηλώσεις ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυτοί καλούσαν, από τα κανάλια, το ΚΚΕ να σταματήσει να βλέπει παντού το ΝΑΤΟ και να καταδικάσει την ρωσική εισβολή. Ούτε διάβασαν τις ανακοινώσεις μας, ούτε άκουσαν τις τοποθετήσεις μας».

«Δεν ξέρουν ότι το ΚΚΕ θα διαδηλώνει και έξω από την Ρωσική και έξω από την Αμερικάνικη και έξω από όποια Πρεσβεία ανήκει σε κάποιο στρατόπεδο ληστών;» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ είναι «Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», ενώ το δικό σας σύνθημα μάλλον είναι «εμείς διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη ελπίδα ο πόλεμος των ευρωατλαντικών».

Όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «τους ενοχλεί που μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει όλα τα επεισόδια του σήριαλ που λέγεται ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και προπάντων δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το ΚΚΕ τους γκρεμίζει όλα τα άλλοθι με τα οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν στο λαό μας ότι είναι δήθεν αναγκαία και συμφέρουσα η πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας, (προσπαθούν) να κρύψουν ότι αυτή γίνεται για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, άλλων, ενώ οδηγεί τον λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια να παλέψει κάτω από ξένες σημαίες».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «όσο αναβαθμιζόταν η Ελλάδα στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, τόσο ανέβαιναν και οι τούρκικες διεκδικήσεις». Είπε ότι η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία πυροδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της Ευρώπης, για όλο τον κόσμο «καθώς ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός εισέρχεται σε νέα φάση», πλευρές του οποίου ανέδειξε με στοιχεία στη δευτερολογία του.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε προσχηματική την επίκληση του αντιφασισμού από την σημερινή καπιταλιστική Ρωσία «προκειμένου να προωθήσει τα δικά της σχέδια στην περιοχή στοχεύοντας στα αντιφασιστικά αισθήματα των Ρώσων και όλων των άλλων λαών που πλήρωσαν με εκατομμύρια νεκρών στη πάλη ενάντια στον φασισμό-ναζισμό» σημειώνοντας στη συνέχεια ότι «η ίδια η Ρωσία σήμερα πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό, διατηρεί σχέσεις με ακροδεξιά μορφώματα και σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας».

«Ωστόσο η προσπάθεια που γίνεται από αρκετούς στην Ελλάδα να υποστηρίξουν ότι η δράση και ύπαρξη ακροδεξιών, φασιστικών ομάδων υπό την καθοδήγηση των ευρωατλαντικών δεν υπάρχει, ή είναι μύθος της ρωσικής προπαγάνδας, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και θολώνει τη μνήμη των γεγονότων που ζήσαμε το 2014, με το περίφημο «Ευρωμεϊντάν» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες υπήρχαν στην Ουκρανία και υπάρχουν. Από το 1922 ακόμα και σε συνέχεια την περίοδο της φασιστικής κατοχής συνεργάστηκαν με τους χιτλερικούς, οι συμμορίες τους ήταν υπεύθυνες για τις φρικιαστικές διώξεις και τους χιλιάδες θανάτους κομμουνιστών της Ουκρανίας, Εβραίων και Πολωνών. Μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου συνέχισαν την φασιστική δράση τους πλέον με τη στήριξη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και την αμερικάνικη CIA».

Αναφέρθηκε, επιπλέον, στα γεγονότα με επίκεντρο την πλατεία Μεϊντάν το 2014 καθώς και στο «Τάγμα Αζόφ» και στον σημερινό του ρόλο. Απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών είπε «να σας πουν οι Έλληνες ομογενείς κ. Δένδια της Ανατολικής Ουκρανίας, για τους οποίους τάχα κόπτεσθε, ποιος είναι ο ρόλος και τι κάνουν αυτά τα φασιστικά καθάρματα και σε βάρος της ελληνικής ομογένειας. Ιδιαίτερα περισσότερο όσοι είναι ρωσόφιλοι απ’ αυτούς, που δεν είναι όπως ξέρετε και λίγοι». Συμπλήρωσε σε αυτό το σημείο: «Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι με τις ευλογίες της ΕΕ έχουν νομιμοποιηθεί και δικαιωθεί ιστορικά όλοι αυτοί που πολέμησαν στο πλευρό των ναζί στις χώρες της Βαλτικής και σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Οι διάφοροι απόγονοι των Ταγμάτων Θανάτου των Ες-Ες κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ οι κομμουνιστές και άλλοι αντιφασίστες στην Ουκρανία διώκονται».

Υπάρχει ο πόλεμος της προπαγάνδας και υπάρχει και η προπαγάνδα του πολέμου

Μίλησε, επίσης, και για πολεμική προπαγάνδα. Επικαλούμενος συγκεκριμένα γεγονότα, τόνισε ότι «και τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ενταχθεί ενεργά στον πόλεμο αυτό, αναπαράγοντας όλη την προπαγάνδα που εκπορεύεται από το ΝΑΤΟ και την ουκρανική πλευρά. Στόχος είναι να φτιαχτεί κλίμα που να στηρίζει την επιλογή της κυβέρνησης για ενεργό εμπλοκή με την πλευρά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στην οξυμένη τους αντιπαράθεση και στον πόλεμο με τη Ρωσία».

Όπως υπογράμμισε, «ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην λούμπα καμιάς προπαγάνδας πολεμικής, καμίας πλευράς». «Γιατί απλά, υπάρχει ο πόλεμος της προπαγάνδας και υπάρχει και η προπαγάνδα του πολέμου… Και δεν είναι μόνο η προπαγάνδα, εδώ φτάσατε στο απίστευτο σημείο γελοιότητας η υπουργός σας, η Μενδώνη να ακυρώσει τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι και τη συνεργασία με ρωσικούς πολιτιστικούς ομίλους… Έλεος! Έλεος! Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να σταματήσει».

«Είναι και πατριωτικό και διεθνιστικό μας καθήκον να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα, ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα οποιουδήποτε» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού κατέθεσε στοιχεία της στρατιωτικής συμμετοχής της Ισπανίας, είπε «αν εσείς έτσι αντιλαμβάνεστε κ. Τσίπρα το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», τότε τι να σας πούμε; Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες μέσω πολεμικών αποστολών δηλαδή, αφού προτείνετε να το κάνουμε όπως η Ισπανία και εμπλοκές εκτός συνόρων, πολεμικές εμπλοκές κατά άλλων λαών». «Εμείς λέμε καθαρά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων, στο όνομα των δήθεν ‘συμμαχικών υποχρεώσεων’. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καθήκον να υπερασπίζουν τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Να απεμπλακούμε, λοιπόν, εδώ και τώρα από αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απ’ όλες τις πλευρές» κατέληξε στην δευτερολογία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ