Κορονοϊός – Γεννηματά: Χρειάζεται άμεσα Ειδικό Πρόγραμμα στήριξης των αγροτών

Με θεσμικούς εκπροσώπους αγροτών είχε τηλεδιάσκεψη η Φώφη Γεννηματά και στο επίκεντρο ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στην κρίση. Συζητήθηκαν προτάσεις και πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει το Κίνημα Αλλαγής για δοθούν λύσεις από την πολιτεία.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και ΑΣ Καλαβρύτων, Εύθυμης Φωτεινός, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάρκος, πρόεδρος ΚΕΟΣΟΕ (οινοποιία/αμπελουργοί), και Δημήτρης Σαρατσιώτης, νέος Αγρότης-Θερμοκήπια/λαϊκές Λάρισα.

«Ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής πλήττεται ιδιαίτερα στη χώρα μας λόγω της κρίσης. Οι αρνητικές εξελίξεις με τον τουρισμό, τις εξαγωγές, τα περιοριστικά μέτρα οδηγούν σε αδυναμία απορρόφησης της παραγωγής και κατάρρευση του εισοδήματος των παραγωγών. Απαιτείται άμεση στήριξη γιατί κινδυνεύει η εφοδιαστική αλυσίδα και η επάρκεια σε τρόφιμα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννημετά, μετά τη ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσέθεσε η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών και των συνεταιρισμών ενώ άσκησε κριτική επειδή εντάσσει στα μέτρα προστασίας την μεταποίηση και την εμπορία, αλλά όχι την παραγωγή των προϊόντων.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει Ειδικό Πρόγραμμα Στήριξης του Αγροδιατροφικού Τομέα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγών, που να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να γνωμοδοτεί για τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Το Ειδικό Πρόγραμμα να περιλαμβάνει:

Exit mobile version