Κόντρα υπουργείου Οικονομίας – ΝΔ για την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ

Την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ σχολίασε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή θα πρέπει να «προσγειώσει» τον πρωθυπουργό στην πραγματικότητα.

Αναλυτικά στη δήλωσή της η κα Μπακογιάννη αναφέρει τα εξής:

«Επανειλημμένως η Νέα Δημοκρατία έχει κρούσει τoν κώδωνα του κινδύνου για το αρνητικό κλίμα στην αγορά, που οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο, κυρίως μικρομεσαίες, και δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων.

Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει επισκεπτόμενος μεγάλες επιχειρήσεις και δεν λέει λέξη για τις μικρομεσαίες, οι οποίες αποτελούν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, καθώς φέρνουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας. Η εικόνα που παρουσιάζεται από την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ οφείλει να προσγειώσει τον κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα».Η απάντηση του υπουργείου Οικονομίας στη Ντόρα Μπακογιάννη

«Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προσπαθεί για μια ακόμη φορά να κάνει το άσπρο μαύρο. Επικαλούμενη την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ συμπεραίνει ότι στην αγορά εμφανίζεται αρνητικό κλίμα, όμως οι αριθμοί τη διαψεύδουν».

Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, απαντώντας σε δήλωση της τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ. για την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που ανακοινώθηκε χθες.

«Η έρευνα σημειώνει ότι υπάρχουν “σημάδια επιστροφής στην κανονικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” και υπογραμμίζει τη “βελτίωση των οικονομικών δεικτών”. Επιπλέον, ο δείκτης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας μειώνεται σημαντικά, ενώ καταγράφεται “για πρώτη φορά θετικό ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών, γεγονός που φαίνεται να σηματοδοτεί την έξοδο από τη φάση ύφεσης και την είσοδο σε μια περίοδο κανονικότητας», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Σε ότι αφορά στα “λουκέτα” που επικαλείται η κα. Μπακογιάννη, η ίδια έρευνα σημειώνει ότι “αρχίζουν να μειώνονται”, προσθέτοντας πως “από τα μακροοικονομικά δεδομένα και τις προβολές για την πορεία της οικονομίας (εκτίμηση για μεγέθυνση 1,5%-2%), διαφαίνεται πως διανύουμε μια περίοδο στην οποία οι επιχειρήσεις που θα διακόπτουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα είναι λιγότερες από τις νέες επιχειρήσεις”» εξηγεί το υπουργείο και η ανακοίνωση καταλήγει .

«Στην ίδια έρευνα, άλλωστε, χαρακτηρίζεται ως ρεαλιστική η πρόβλεψη για ποσοστό 2% ως ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2017.

Τέλος, ο δείκτης Οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα (Economic Sentiment Indicator – ESI) δείχνει ότι τον Αύγουστο του 2017 αυξήθηκε στις 99,0 μονάδες από 98,2 μονάδες τον Ιούλιο του 2017 και 91,8 μονάδες το 2016.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όχι της κυβέρνησης, αλλά των αριθμών της ελληνικής οικονομίας. Και σε αυτή θα πρέπει να προσγειωθούν στη ΝΔ».Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ