Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον Δημήτρη Μάντζο και το δημοσίευμα που τον συνδέει με funds

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον Δημήτρη Μάντζο. Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εμφανίζει τον κ. Μάντζο ως «δικηγόρο των funds» αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «κινείται στα… χνάρια Πάτση και Καππάτου. Όπως τονίζει «επιστρατεύθηκε από εταιρεία διαχείρισης δανείων έναντι πολίτη που χρωστούσε 55.000 ευρώ σε ελβετικά φράγκα». Ο κ. Μάντζος απάντησε το πρωί μέσω ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζοντας «προκλητική και απαράδεκτη τη σύγκριση δύο ημέρες πριν από τις εκλογές» και έκανε λόγο για «παλαιότερη υπόθεση που είχε χειριστεί το γραφείο του».

Μάντζος: Προκλητική και απαράδεκτη η σύγκριση – Τι απαντά στο δημοσίευμα που τον συνδέει με funds

Το δημοσίευμα ωστόσο έγινε και η αιτία του να «ανάψει» το φυτίλι της κόντρας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ένα «πινγκ πονγκ» ανακοινώσεων να ακολουθεί.

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία ημέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο».

«Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων. Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη. Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;» πρόσθεσε.

ΠΑΣΟΚ: Αμετανόητοι τυχοδιώκτες τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες» ήταν η ανακοίνωση – απάντηση του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί»,  που ενώ υποσχόταν… σεισάχθεια  παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds  και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία. Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους. Όφειλαν όμως να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».

Νέες ανακοινώσεις – απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση.

Δεν χρειάζεται τόσος εκνευρισμός και ύβρεις. Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους.

Το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;».

Λίγη ώρα αργότερα σε άλλη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για  τις συγκλίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ των funds, και προσθέτει: «Ξαναλέμε ότι το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund εναντίον δανειοληπτών, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Σταϊκούρας δικαίωνε τα funds που παίρνουν τα δάνεια πολιτών στο 20% και απαιτούν το 100%, λέγοντας πως αν γίνουν ρυθμίσεις, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι δανειολήπτες, θα ευνοηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές». Καταλήγοντας σημειώνει: «Γνωρίζαμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πολλές συγκλίσεις, αλλά τόση ταύτιση υπέρ των funds μας ξεπερνά».

Μάντζος: Προκλητική και απαράδεκτη η σύγκριση

Ο Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «προκλητική και απαράδεκτη τη σύγκριση δύο ημέρες πριν από τις εκλογές»  και πρόσθεσε ότι «εγώ ούτε εισπρακτική εταιρεία έχω, ούτε έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια».

Σύμφωνα με τον κ. Μάντζο «πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν».  Ο ίδιος υποστήριξε ότι «από το 2019 εγώ σταμάτησα την ενεργό δικηγορία. Είναι παλαιότερες υποθέσεις που χειρίζεται το γραφείο μου. Εγώ δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Δουλεύω από τότε που σπουδάζω. Σπούδασα στα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας μας, ειδικεύτηκα στο Εμπορικό Δίκαιο και η δουλειά του δικηγόρου είναι να υπογράφει δικόγραφα. Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον Νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει δικηγόρος των οφειλετών. Έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία».

Ο ίδιος αναφερόμενος στην περίπτωση Πάτση είπε ότι «είναι τελείως διαφορετική. Εκεί έχουμε εισπρακτική εταιρεία και αγορά κόκκινων δανείων κάτω του κόστους. Έχουμε εισπρακτική, τηλέφωνα, κυνήγι… Δεν έχει καμία σχέση η μία πράξη με την άλλη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ