Μάντζος: Προκλητική και απαράδεκτη η σύγκριση – Τι απαντά στο δημοσίευμα που τον συνδέει με funds

Την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Μάντζου προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» η οποία κυκλοφορεί με τίτλο «Δικηγόρος των funds και ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι επιστρατεύτηκε από εταιρεία διαχείρισης δανείων έναντι πολίτη που χρωστούσε 55.000 ευρώ σε ελβετικά φράγκα για στεγαστικό, ενώ προσθέτει ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κινείται στα… χνάρια Πάτση και Καππάτου.

Ο Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «προκλητική και απαράδεκτη τη σύγκριση δύο ημέρες πριν από τις εκλογές»  και πρόσθεσε ότι «εγώ ούτε εισπρακτική εταιρεία έχω, ούτε έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια».

Σύμφωνα με τον κ. Μάντζο «πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν».  Ο ίδιος υποστήριξε ότι «από το 2019 εγώ σταμάτησα την ενεργό δικηγορία. Είναι παλαιότερες υποθέσεις που χειρίζεται το γραφείο μου. Εγώ δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Δουλεύω από τότε που σπουδάζω. Σπούδασα στα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας μας, ειδικεύτηκα στο Εμπορικό Δίκαιο και η δουλειά του δικηγόρου είναι να υπογράφει δικόγραφα. Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον Νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει δικηγόρος των οφειλετών. Έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία».

Ο ίδιος αναφερόμενος στην περίπτωση Πάτση είπε ότι «είναι τελείως διαφορετική. Εκεί έχουμε εισπρακτική εταιρεία και αγορά κόκκινων δανείων κάτω του κόστους. Έχουμε εισπρακτική, τηλέφωνα, κυνήγι… Δεν έχει καμία σχέση η μία πράξη με την άλλη».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ταύτιση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» υπέρ των funds»

«Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων. Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη. Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ