Κόντρα Χαρδαλιά -Τζανακόπουλου για τις προσλήψεις στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων – Ο διάλογος που είχαν

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

“Άναψαν” τα αίματα στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση τροπολογίας για την πρόσληψη 28 μετακλητών υπαλλήλων στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Πρόληψης Κρίσεων. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς υπερασπίστηκε την τροπολογία τονίζοντας ότι μέχρι τη στελέχωση του Μηχανισμού με μόνιμο προσωπικό απαιτείται η πρόσληψη επιστημόνων -“θα πάρουμε τους καλύτερους από την αγορά” είπε- με αυτό το καθεστώς ώστε να γίνει το ποιοτικό βλήμα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και να μείνει ως παρακαταθήκη μια ισχυρότατη βάση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντας απολύτως σκανδαλώδη την τροπολογία λέγοντας ότι απαγορεύεται να προσληφθούν υπάλληλοι ως μετακλητοί και να τοποθετηθούν σε διευθύνσεις.

Η μομφή ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει κομματικό στρατό με προσλήψεις ημετέρων προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Χαρδαλιά ο οποίος επέστρεψε τις κατηγορίες αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για Μάνδρες ενώ αποκάλυψε ότι η κατάσταση που παρελήφθη ειδικά στην Πυροσβεστική είναι χαοτική φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι η Πυροσβεστική των Οινοφύτων δεν ακούει την Πυροσβεστική της Λαμίας.

Ο διάλογος των δύο ανδρών ήταν χαρακτηριστικός:

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Απολύτως σκανδαλώδης η τροπολογία

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Αδικείτε όλους αυτούς που παλεύουν μήνες τώρα νυχθημερόν. Προσπαθούμε να κάνουμε το ποιοτικό βήμα στην πολιτική προστασία. Δεν επιδιώκουμε να φτιάξουμε στρατούς.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Που είναι το ΑΣΕΠ;

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Προφανώς και η στελέχωση του προσωπικού θα γίνει με μόνιμο προσωπικό. Μπορούμε να περιμένουμε 1,5 και δύο χρόνια που κρατούν αυτές οι διαδικασίες και να αφήσουμε τη χώρα γυμνή; Εδώ έχουμε να κάνουμε με αξίες υπερκείμενες του Συντάγματος: την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Διοικείτε Υπουργείο. Όχι την εταιρεία σας

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Λαϊκίζετε

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Παίρνετε μετακλητούς χωρίς ΑΣΕΠ και τους εντάσσετε στη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία. Το καταλαβαίνετε;

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Μη μου λέτε εμένα για μετακλητούς. Δικαιούμαι οκτώ ως Υπουργός και έχω έναν.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ντροπιαστικό το ότι επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε την αξία της ανθρώπινης ζωής για να δικαιολογήσετε τα ρουσφέτια σας. Να ανακαλέσετε.

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Τα περί ντροπής σας τα επιστρέφω. Επί έναν χρόνο παλεύουμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ένα χρόνο τώρα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε παρόντες και ότι φέρνουμε αποτέλεσμα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ