Κωνσταντοπούλου: «Όσοι πιστεύουν στις αξίες της Αριστεράς και δεν τις έχουν προδώσει χωράνε στην Πλεύση Ελευθερίας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τους ανθρώπους, πρόδωσε την ψυχή του και γι’ αυτό έχει φτάσει σήμερα να είναι σε αυτή την κατάσταση εσωτερικού αλληλοσπαραγμού για την καρέκλα, με ιδιοτελείς στόχους και σκοπούς» ανέφερε η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Στα ύψη η αντιπαράθεση Αχτσιόγλου – Κασσελάκη λίγες ώρες πριν από τις εκλογές

«Και από την άλλη, είναι σε τεράστια απόσταση από την κοινωνία, με εκκωφαντική απουσία μέσα στη Βουλή. Στη Βουλή, αξιωματική αντιπολίτευση είναι η “Πλεύση Ελευθερίας”, σε εμάς απαντάει η κυβέρνηση, με εμάς βρίσκει ζόρια. Εμείς είμαστε εκεί παρόντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς είναι απών», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν γνωρίζω τον κ. Κασσελάκη. Το συμπέρασμα που βγάζει κανείς αβίαστα είναι ότι εδώ έχουμε μία επιθετική εξαγορά ενός πτωχευμένου κόμματος από ένα golden boy – όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του – που έρχεται να πάρει το κόμμα μέσα σε 20 μέρες. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η μάχη αυτή δεν έχει να κάνει ούτε με αρχές ούτε με αξίες αλλά αντίθετα, υπάρχει μία πολιτική κερδοσκοπία, η οποία μετέρχεται και μαφιόζικες μεθόδους» συνέχισε.

Αναφερόμενη στις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Με την κα Αχτσιόγλου μας χωρίζει ένας ωκεανός. Από την άλλη, η επίθεση που γίνεται με μαφιόζικους τρόπους σε μία γυναίκα υποψήφια είναι κάτι που δεν μπορώ να σιωπήσω. Βλέπω καταστάσεις και μία οργανωμένη επίθεση σε μία γυναίκα, που αφενός δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, αφετέρου ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τι πραγματικά πρεσβεύει όλη αυτή η σύγκρουση».

«Εκείνο που έχει μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το κατακάθι ενός πολιτικού τζόγου, πολιτικού τυχοδιωκτισμού του κ. Τσίπρα και του περιβάλλοντός του που τώρα, με έναν επιδεικτικό τρόπο μέσω Κασσελάκη. Προφανώς είναι επιλογή του Τσίπρα ο Κασσελάκης και δεν τον τιμά αυτού του είδους η κατάσταση: να προσπαθείς να κινείς τις μαριονέτες από το παρασκήνιο και να ποιείς τη νήσσαν, λέγοντας δεν παίρνω θέση. Ας αποχωρούσε και ας προσπαθούσε να περισώσει μία αξιοπρέπεια που ούτως ή άλλως την είχε χάσει», συμπλήρωσε.

Για τη δήλωση Κασσελάκη περί «κρατιδίου» στην Κύπρο, η επικεφαλής της «Πλεύση Ελευθερίας» τόνισε ότι «είναι βαθύτατα θρασύ, ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τι του γίνεται. Όταν δεν μπορείς να διακρίνεις ποια είναι τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, όταν νομίζεις ότι μπορείς να εμφανίσεις ως ένα απλό σαρδάμ την εκχώρηση των κατεχομένων στην Τουρκία και όταν έχεις το θράσος να λες “ήμουν κουρασμένος”, τότε αποδεικνύεις ότι είσαι σίγουρα αντάξιος συνεχιστής του Τσίπρα, που είχε το θράσος να μας εκπροσωπεί σε δημόσια φόρα στα αγγλικά που δεν γνώριζε».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «δεν χωράνε στο ίδιο κόμμα η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης», ενώ αναφερόμενη στα σενάρια ότι ότι η “Πλεύση Ελευθερίας” μπορεί να “πάρει” βουλευτές που θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης δεν χωρούν στην “Πλεύση Ελευθερίας”, αλλά είναι σαφές ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν στις αξίες της Αριστεράς και τις έχουν υπηρετήσει χωρίς να τις προδώσουν και να παρεκκλίνουν χωράνε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ