Ατόπημα Κασσελάκη: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο της Τουρκίας» – ΒΙΝΤΕΟ

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω, καθώς αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο της Τουρκίας».

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κασσελάκης υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο ατόπημα για ένα μείζον εθνικό ζήτημα. «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, του κρατιδίου του δικού τους. Αντί να απαντάει επί τόπου», είπε χαρακτηριστικά. Σε εκείνο το σημείο ένας από τους δημοσιογράφους τον ρώτησε αν εννοεί το ψευδοκράτος, με τον κ. Κασσελάκη να τα «μαζεύει»: «ναι, το ψευδοκράτος».

«Όπως ο κ. Ερντογάν είχε αναγνωρίσει την μουσουλμανική μειονότητα μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Σχετικά με την στρατιωτική θητεία, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό και πολύ καλές απολαβές. Για την δεύτερη γραμμή και για όλον το συντονισμό που πρέπει να γίνει πρέπει θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στην Ελλάδα με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Η θητεία θα γίνει σε συνεννόηση με την κοινωνία. Ο σκοπός είναι να μην χάνει ένας νέος 9 μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά, μη παραγωγική. Η κοινωνική θητεία πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Ο χρόνος που ξοδεύει ένας ενήλικας όταν μπαίνει στην θητεία του πρέπει να είναι παραγωγικός. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ