Κασσελάκης: Μεγάλο στοίχημα να φτιαχτεί κοινωνικό κράτος – Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε μεγάλες τομές

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να φτιαχτεί κοινωνικό κράτος. Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε μεγάλες τομές στο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει τον κοινωνικό ιστό» τόνισε σε ομιλία του στο Αιγάλεω, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μίλησε για εκσυγχρονισμό του κόμματος.

«Εφόσον μπορέσω και κερδίσω την Κυριακή το βράδυ, να ξέρετε ότι θα είμαι δίπλα στον Δημήτρη Μπίρμπα για να γίνει δήμαρχος στο Αιγάλεω. Η πρώτη αναμέτρησή μας δεν θα είναι οι Ευρωεκλογές αλλά οι αυτοδιοικητικές. Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα. Θα παλέψουμε με τις αξίες μας, έχουμε ικανά στελέχη» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Η σύγχρονη κυβερνώσα αριστερά πρέπει να γίνει σύγχρονη και από μέσα. Τα μέλη μας πολλές φορές δέχονται εμπόδια από το κόμμα να αυτοοργανώνονται. Το iSYRIZA θα μεταβεί στα χέρια σας, θα κάνετε τις συναντήσεις και θα παράγετε πολιτική διαδραστικά και θα λέτε στο προεδρείο τις ανάγκες σας και τις λύσεις σας και εμείς θα έχουμε υποχρέωση να απαντάμε. Είμαστε υπηρέτες, με την καλή έννοια, και όχι αφεντικά του λαού».

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να φτιαχτεί κοινωνικό κράτος, που δέκα χρόνια με μνημόνια το έχουν αποδομήσει. Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε μεγάλες τομές στο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει τον κοινωνικό ιστό. Αυτή τη στιγμή το κράτος δεν δουλεύει πουθενά, χρειάζεται πλήρη ανασυγκρότηση και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Πλήρη ανασυγκρότηση» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είναι δυνατόν τα δικαστήρια να πνίγουν τους πολίτες για χρόνια; Είναι δυνατόν να δουλεύεις σε νοσοκομείο και να φοβάσαι να πεις ποιο κόμμα ψηφίζεις γιατί θα υπάρχουν αντίποινα από την κυβέρνηση; Είναι δημοκρατία αυτό; Στην γενέτειρα της δημοκρατίας έχουμε δημοκρατία;» διερωτήθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέφανος: «Έκκληση στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να πέσουν οι τόνοι»

Mετά το τέλος της ομιλίαας του, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δηλώσεις και στους δημοσιογράφους.

Αρχικά δήλωσε: «Είναι μία μεγάλη μέρα για εμένα εδώ στο Αιγαλέω. Πρέπει να υποστηρίξουμε τον αγώνα του Δημήτρη Μπίρμπα να εκλεγεί δήμαρχος. Θέλω να παροτρύνω όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα 150 χιλιάδες μέλη που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή να κατευνάσουμε τους τόνους».

Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο ανέφερε: «Προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς συνειδητοποιώντας τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά. Ο συνδικαλισμός θα έχει θέση στα όργανα του κόμματος και στην παραγωγή της πολιτικής».

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, του κρατιδίου του δικού τους. Αντί να απαντάει επί τόπου». Σε εκείνο το σημείο ένας από τους δημοσιογράφους ρώτησε «το ψευδροκράτος;» με τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ να λέει «το ψευδοκράτος». «Όπως ο κ. Ερντογάν είχε αναγνωρίσει την μουσουλμανική μειονότητα μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Στις επικρίσεις που δέχεται ότι δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο ο λόγος του απάντησε: «Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει καταθέσει προτάσεις, και το να λέγεται ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο ενώ έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου από το περιεχόμενο που έβαλα μπροστά, τότε πολύ απλά δεν σέβονται την νοημοσύνη του κόσμου. Για το στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ