Κωνσταντοπούλου: Η απάντηση στο αν θα έπαιρνε στην Πλεύση Ελευθερίας δυσαρεστημένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η Πλεύση Ελευθερίας  μπορεί να έπαιρνε βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα  είπε ο πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο θα δεχόταν δυσαρεστημένους βουλευτές στο κόμμα της. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι η ρεβάνς του Τσίπρα, και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 πούλησε την ψυχή του, έχασε την αξιοπιστία λόγων και έργων του και φτάσαμε σήμερα να εμφανίζεται ένα  golden boy και να παίρνει το κόμμα σε 20 ημέρες.»

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι με ένα μαφιόζικο τρόπο να επιχειρείται να εκκαθαριστεί η γυναίκα υποψήφια. Βλέπω μαφιόζικο τρόπο και σεξιστική συμπεριφορά, κι ας έχω μεγάλες διαφορές με την κ. Αχτσιόγλου, η οποία διετέλεσε υπουργός μνημονιακής κυβέρνησης. Η υποψηφιότητα Κασσελάκη εξυπηρετεί μία ρεβάνς του κ. Τσίπρα. Δηλαδή να κάνει ο Κασσελάκης αυτά που δεν είχε ο ίδιος τα κότσια να κάνει», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούν μαζί της αναφορικά με την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, για να βολιδοσκοπήσουν κατά πόσον η Πλεύση Ελευθερίας είναι ανοιχτή, αν θελήσουν να φύγουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι το κόμμα της είναι η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση στην Βουλή. «Κάνουμε αυτό το τρίμηνο που είμαστε εκεί, αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κοινοβουλευτική ομάδα μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν υπήρχε στην Βουλή. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει αυτόν το ρόλο. Είναι ανύπαρκτος μέσα στην Βουλή. Πολύ συχνά είναι μόνον ένας βουλευτής του στην αίθουσα, σε πολύ σοβαρές συζητήσεις.»

Και συνέχισε: «Εμείς είμαστε εκεί για τον κόσμο. Όποιον είναι εκεί για τον κόσμο θα τον δεχτούμε και όποιον απλώς δρα τυχοδιωκτικά, απλώς δεν θα τον δεχτούμε. Αυτό που έχουμε δείξει είναι η συνέπεια των λόγων και των έργων μας. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγωνιούν και για τις αρχές και για τις αξίες της Αριστεράς. Αλλά αυτές προ πολλού τις έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ.» Στην ερώτηση αν θα έπαιρνε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εξαρτάται».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ανέμπνευστο, τσαπατσούλικο και διαδικαστικό» νομοσχέδιο

Για «ανέμπνευστο, τσαπατσούλικο και διαδικαστικό» νομοσχέδιο έκανε λόγο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ενώ χαρακτήρισε «εμπρηστική» την τοποθέτηση του υπουργού, ‘Αδωνη Γεωργιάδη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε για «το πώς θα δώσουμε περισσότερα δικαιώματα στους εργαζόμενους» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει φτιάξει τη χώρα του «πάμε κι όπου βγει», της «ανοργανωσιάς» και της «τσαπατσουλιάς». Υπογράμμισε, δε, ότι η «οικονομική πολιτική» έχει «αποτύχει» καθώς δεν «προβλέπει» ούτε «εγγυάται» μισθούς που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να ζουν και μετά παρουσιάζεται η κυβέρνηση ως «δήθεν φιλάνθρωπη» δίνοντας «passes» και «επιδόματα».

Χαρακτήρισε, δε, «εμπρηστική» την ομιλία του υπουργού για το 13ωρο, τονίζοντας ότι αγνοεί τη βασική αρχή του εργατικού δικαίου, ότι ο εργοδότης είναι «το ισχυρό μέρος» σε μια σύμβαση και γι ‘αυτό ο νομοθέτης προέβλεψε το 8ωρο, το 5θημερο και τα εργασιακά δικαιώματα. «Δεν αρκεί να συμφωνούν τα μέρη. Η συμφωνία του εργαζομένου πάρα πολλές φορές είναι εξαναγκασμένη, γιατί αλλιώς δε θα ‘χει δουλειά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και σε έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η οποία, μεταξύ άλλων, προειδοποιεί, όπως είπε, για τον κίνδυνο «ελαστικοποίησης των όρων εργασίας» και ένα εργασιακός περιβάλλον «πλήρους ανασφάλειας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ