Κλέων Γρηγοριάδης: Ο Κουφοντίνας είναι βαρυποινίτης πλέον και όχι τρομοκράτης – Η αντίδραση Βρούτση

Επίθεση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του MέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, αποκαλώντας παράλληλα τα στελέχη της Ομάδας «Δράση» της αστυνομίας «ασκέρι παρακρατικών φασιστοειδών» και τον Δημήτρη Κουφοντίνα «πρώην τρομοκράτη».

«Όλα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της απόφασης του Πρωθυπουργού μας να εργαλειοποιήσει με απαράδεκτο τρόπο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα που θυμίζω ότι είναι η απεργία πείνας και δίψας ενός βαρυποινίτη πλέον εδώ και 16,5 χρόνια και όχι τρομοκράτη. Πρώην τρομοκράτη ναι, αμετανόητου αλλά από τη στιγμή που είναι χωμένος στη φυλακή 16,5 χρόνια και μάλιστα σε τρεις μήνες κατοχυρώνει δικαίωμα να διεκδικήσει του έξοδό του. Σημαίνει αυτός ο τρομοκράτης δεν είναι τρομοκράτης, είναι φυλακισμένος και σε λίγο θα μπορεί να ζητήσει και χάρη», ανέφερε ο κ. Γρηγοριάδης.

Συνεχίζοντας ο κ. Γρηγοριάδης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη επισήμανε: «Αν με ακούτε από κάπου, από το υπερπέραν… Ο ελληνικός λαός, κ. Μητσοτάκη ξέρει ότι είστε προσωπικά υπεύθυνος για τον τραυματισμό όλων των διαδηλωτών όπως τον απαράδεκτο τραυματισμό του Έλληνα ειδικού φρουρού» για να υποστηρίξει στη συνέχεια: «Όλα τα βίντεο με τους άνδρες της Ομάδας “Δράση” αποκαλύπτουν σαφέστατα ότι στην πραγματικότητα οι άνδρες που αποτελούν την Ομάδα “Δράση” στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι παρά ένα ασκέρι και συγγνώμη για την έκφραση παρακρατικών, φασιστοειδών, εγκληματιών του κοινού Ποινικού Δικαίου και χούλιγκαν γι’ αυτό, άλλωστε, διαπληκτίζονται με άλλους χούλιγκαν. Και μόνο η γλώσσα και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν σ’ αυτά τα βίντεο, είναι μόνο βρισιές, είναι ενδεικτική για το ποιόν τους».

Βρούτσης: Απαράδεκτη και χυδαία τοποθέτηση

Οι τοποθετήσεις Γρηγοριάδη προκάλεσαν την αντίδραση του κονοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση.«Δεν ήταν στις προθέσεις μου να ρίξω λάθη στη φωτιά στο τεταμένο πολιτικό κλίμα, αλλά είμαι υποχρεωμένος από το πολιτικό καθήκον και είναι θέμα τιμής να μην αφήσω από το βήμα της Βουλής τα σταγονίδια μίσους που ακούστηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25 και είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω απέναντι στους εργαζόμενους της Αστυνομίας που δίνουν τη ζωή τους χρόνια τώρα για να διασφαλίσουν την κοινωνική ειρήνη, την ασφάλεια των πολιτών», είπε αρχικά ο κ. Βρούτσης.

«Ο κ. Γρηγοριάδης είπε απ’ αυτό το βήμα ανήκουστες και χυδαίες. Είπε συγκεκριμένα ότι η Ομάδα «Δράση» αποτελούν παρακράτος φασιστοειδών εγκληματιών και αποτελούν ασκέρι. Αυτά είπε εκλεγμένος βουλευτής από τον ελληνικό λαό για το τιμώμενο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Τα λόγια περισσεύουν. Τι να απαντήσεις σε μία τέτοια απαράδεκτη και χυδαία τοποθέτηση; Ο αστυνομικός είναι εργαζόμενος, πάει στη δουλειά και δεν ξέρει αν θα γυρίσει το βράδυ. Αποστολή του είναι να τηρηθεί ο νόμος», είπε ακόμη για να υπενθυμίσει στον κ. Γρηγοριάδη, όπως είπε, πως το «έμβλημα του Έλληνα αστυνομικού είναι βαμμένο με αίμα».

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας Βρούτση, ζήτησε τον λόγο ο κ. Γρηγοριάδης, ο οποίος είπε: «Αγαπητέ κύριε Βρούτση 7 λεπτά φάγατε από τον λόγο σας για τον Βαρουφάκη και την αφεντιά μου. Ευχαριστούμε και επισήμως που αναγνωρίζετε το ΜέΡΑ25 ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μεγάλη μου τιμή να με αποκαλεί χυδαίο άνθρωπο ο οποιοσδήποτε υπουργός στήριξε ή υπουργούσε σε μνημόνια. Οποιοσδήποτε από σας είναι τιμή να με λέει χυδαίο. Διότι η πράξη σας , της εθνικής μειοδοσίας δηλαδή, είναι η ίδια χυδαία. Ακούσατε την ομιλία μου; Ακούσατε τι είπα για τον τραυματία αστυνομικό που του δίνετε 3 και 60 και τον έχετε αφήσει ανεκεπαίδευτο; Ακούσατε τι είπα;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ