Γρηγοριάδης για Λιγνάδη: Δεν μπορούσαμε να τον καταγγείλουμε για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε

Η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, στη Βουλή προκάλεσε νέες κόντρες. Μόλις κατέβηκε από το βήμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την αναφορά του γνωστού ηθοποιού στο #metoo, ανέσυρε μια δήλωση του κ. Γρηγοριάδη για τον κ. Λιγνάδη και ζήτησε διευκρινίσεις.

“Διαβάζω επακριβώς τη δήλωσή σας: «τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και έχει παιδεραστικές τάσεις». Θέλω να σας ρωτήσω, εσείς ένας ένας τόσο έντιμος και αξιοπρεπής άνθρωπος πώς αντέξατε 25 χρόνια να γνωρίζετε ότι κάποιος είχε παιδεραστικές τάσεις και δεν το καταγγείλατε σε κάποιον εισαγγελέα; Η δήλωσή σας αυτή σας εκθέτει ηθικά πολύ έντονα και μια και είστε οπαδός του κινήματος metoo, να κάνετε την αυτοκριτική σας, γιατί σιωπήσατε προσωπικά επί 25 χρόνια σε κάτι τόσο σοβαρό” τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Κύριε υπουργέ, η δήλωσή μου είναι σαφέστατη. Λέω ότι έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κ. Λιγνάδης είχε τέτοιες τάσεις. Όλοι εμείς όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του, τελευταία φορά συνεργάστηκα μαζί του πριν από 25 συναπτά έτη, δεν μπορούσαμε να πάμε στον εισαγγελέα και να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε. Ξέρετε κύριε υπουργέ, οι φαντασιώσεις ακόμα παραμένουν ελεύθερες σε αυτόν τον τόπο. Αν γνώριζε ο οποιοσδήποτε εξ υμών ότι ο κ. Λιγνάδης ή όποιος άλλος προέβαινε σε κατά συρροήν παράνομες πράξεις και μάλιστα αισχρότατες πράξεις, από τις πιο επικίνδυνες, να είστε σίγουρος ότι θα είχαμε πάει στον εισαγγελέα. Δεν υπήρχε τρόπος να πας στον εισαγγελέα, χωρίς να κατηγορηθείς για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή κάποιος είχε δείξει ότι είχε κάποιες τάσεις. Εξάλλου δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι οι τάσεις του θα έφταναν σε εγκληματικό επίπεδο” απάντησε ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ