Πανελλήνιες 2020: Ξεκινούν μέσα στον Ιούνιο – Τι ανακοίνωσε η Κεραμέως

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.Οι εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου. Παρότι, όπως είπε, δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες αποφάσεις για τις ακριβείς ημερομηνίες, η ηγεσία του υπουργείου είναι σε τακτική συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια».

Αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία δεν έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, τόνισε η κ. Κεραμέως στη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως το υπουργείο αναμένει την επίσημη εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Όσον αφορά στις μετεγγραφές φοιτητών, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια. Δηλαδή, εάν η βάση της σχολής στην Αθήνα είναι 18.750 μόρια, θα πρέπει να έχει 16.000 μόρια.

Αναμένεται να γίνει επαναφορά των αποβολών τριών, τεσσάρων και πέντε ημερών, που είχαν περιοριστεί το 2017 σε αποβολές έως δύο ημερών.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε επίσης, ότι η επαναφορά θα γίνει σε μία «νέα κανονικότητα», η οποία θα διατρέχει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας των πολιτών και για αυτό, το υπουργείο θα φροντίσει να ενημερώσει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής.

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων

Νωρίτερα πάντως σήμερα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε για τα σχολεία πως θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού. «Τα σχολεία υπό τους όρους που υπάρχουν σήμερα θα ανοίξουν και κατά την άποψή μου είναι αναγκαίο να ανοίξουν για να υπάρχει και ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε». «Η Γ’ λυκείου έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και θα προταχθεί λόγω εξετάσεων», είπε ο υπουργός και τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνει μια ανασύνταξη της ύλης για να είναι τα παιδιά απολύτως προετοιμασμένα για τις εξετάσεις που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική πρόβλεψη που έχει υιοθετηθεί. Υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο και επεξεργασμένο πλάνο για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων. Θα διατηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις, θα επεκταθούν οι αίθουσες. Είμαστε έτοιμοι για πανελλαδικές».

«Θα υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό. Θέλω να αντιλαμβάνονται οι οικογένειες ότι μεριμνούμε ώστε να μην υπάρξει η εξάπλωση με το άνοιγμα των σχολείων. Από την άλλη πλευρά είμαστε απολύτως έτοιμοι να διαχειριστούμε το οτιδήποτε συμβεί», είπε. «Υπό τις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε σήμερα, τα σχολεία θα ανοίξουν, με τις προφυλάξεις δημόσιας υγείας που θα υιοθετήσουμε», συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ