«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνιες και “καρφιά” στον απόηχο της βαριάς ήττας στις εκλογές

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γκρίνιες, “καρφιά” και συντροφικά μαχαιρώματα είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο “ασκός του Αιόλου” έχει ανοίξει μετά και τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να αξιοποιηθούν και να συστρατευθούν νέα πρόσωπα που απέδειξαν στην κάλπη ότι έχουν ισχυρό λαϊκό έρεισμα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Εκλογές 2023-Αλιβιζάτος για Κασιδιάρη: Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 17:00. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει την ευθύνη για την ήττα, θα γίνει ένας απολογισμός του τι έφταιξε, ενώ αναμένεται να δοθούν και οι κατευθυντήριες γραμμές για το νέο αφήγημα και τη στρατηγική που θα χαραχθούν με φόντο τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023.

Ο Δημήτρης Βίτσας σε δηλώσεις του σήμερα είπε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για την ήττα ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι ώρα τώρα να ανοίξει η κουβέντα για την επόμενη ημέρα. Η Θεοδώρα Τζάκρη χαρακτήρισε λανθασμένη την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος, ενώ ο Γιώργος Βαρεμένος ανέφερε ότι μπήκαν θεαματικά αυτογκόλ λίγο πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι ΚΟΤΕΣ ψηφίζουν… ΚΚΕ – «Να στηρίξουμε το κόμμα στις εκλογές»

Βίτσας: Έχει και ο Τσίπρας ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 και κυρίως τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σαφέστατα ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι τώρα δεν είναι η ώρα να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα στον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. για την επόμενη ημέρα). Μετά τη θύελλα αντιδράσεων από τις δηλώσεις Παπαδημούλη, ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στο κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραδώσει την σκυτάλη.

Ξυδάκης: Ίσως ένα μέρος του πληθυσμού που ψήφισε ΝΔ έχει «σύνδρομο της Στοκχόλμης» – Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι πολύ νέος ακόμα, είναι μόλις 49 ετών, κάποιοι ξεκινούν τώρα την πολιτική τους καριέρα», ενώ σημείωσε πως ο ίδιος πήρε το κόμμα και το ανέβασε εντυπωσιακά και το έκανε κυβέρνηση.

«Σαφέστατα έχει και αυτός ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι έχει τον πρώτο λόγο για την επόμενη πορεία του κόμματος, δηλαδή αν θέλει να παραμείνει ή αν θέλει να φύγει», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναφέρθηκε και στην γκρίνια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις Παπαδημούλη λέγοντας η συλλογικότητα για ένα αριστερό κόμμα είναι πάντοτε το επιδιωκόμενο, όμως στην παρούσα στιγμή δεν είναι αυτό το αντικείμενο.

«Δεν χρειαζόμαστε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθούν και τις εκ των έξω βολές» τόνισε. Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου και θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και το τι έφταιξε στις εκλογές της 21 Μαΐου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Τζάκρη: Εσφαλμένη η επικοινωνιακή καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριπτική ήττα στις εκλογές. Η βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, άσκησε κριτική στην επικοινωνιακή εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ζητούμενο είναι το αφήγημα. Και αυτό θα κάνουμε σήμερα στην Κεντρική μας Επιτροπή. Να χαραχθεί το αφήγημα, το οποίο θα είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που είχαμε την πρώτη φορά. Αν κατορθώσουμε να το επικοινωνήσουμε, με την εσφαλμένη επικοινωνιακή καμπάνια που είχαμε και με τον περιορισμένο τρόπο προβολής από τα ΜΜΕ, λόγω του ότι ο εκλογικός χρόνος δεν αρκεί διότι επιμερίζεται ισότιμα σε όλα τα κόμματα. Αυτό θα έπρεπε να γίνει με όρους ισοτιμίας, πριν από την προεκλογική περίοδο και νομίζω ότι μια συζήτηση προγραμματική επί των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε» τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη. «Το μόνο που κάνουμε είναι να ασχολούμαστε με ζητήματα κουτσομπολιού. Τα ζητήματα που άνοιξαν με τον κ. Παπαδηπούλη και με τα οποία ασχολούμαστε, είναι θέματα κουτσομπολιού γιατί είναι αστειότητες και γελοιότητες» σημείωσε.

Η κ. Τζάκρη υποστήριξε πως η επικοινωνιακή καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να εστιαστεί περισσότερο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το ένα και μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την κεντροαριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση ποιος κάνει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως αυτή γίνεται από το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος και υπογράμμισε την ανάγκη το κόμμα να «επικοινωνήσει τις πολιτικές θέσεις και όχι τα πρόσωπα».

«Δόθηκε υπερβάλλουσα έμφαση στο ακραίο ατόπημα του κ. Κατρούγκαλου που στοίχισε και πολύ μεγάλο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ακόμη.

 

Γιώργος Βαρεμένος: Tις τελευταίες ημέρες μπήκαν πολύ θεαματικά αυτογκόλ

Στις δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος».

«Μακάρι να ήταν τόσο απλό το θέμα, να πάρεις δύο – τρία πρόσωπα και να βάλεις πιο μπροστά. Το θέμα είναι πιο πολύπλοκο απ’ ό,τι τίθεται σε τέτοιου είδους προτάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναστοχασμό. Θα μπορούσα να σας πω πάρα πολλά τώρα. Αλλά δεν θα τα πω γιατί δεν είναι κατάλληλη ώρα. Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιου είδους άγονες αντιπαραθέσεις» είπε ο κ. Βαρεμένος.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Αιτωλοακαρνανία, είπε ότι το κόμμα του υπέστη μια ήττα η οποία ήταν εξωφρενικά μη αναμενόμενη. «Τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές συνέβησαν πολλά. Μπήκαν αυτογκόλ, πολύ θεαματικά»  ενώ για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου σχολίασε: «Αυτό ξεπερνά και τη φαντασία».

Γιώργος Τσίπρας: Άστοχες οι δηλώσεις Παπαδημούλη – Κανένα ζήτημα στην παρούσα φάση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Άστοχες χαρακτήρισε τις δηλώσεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ αυτών και του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο βουλευτής του ΣΥΡIΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι δηλώσεις που ακούτε τις τελευταίες ημέρες από σήμερα θα σταματήσουν, έχουν γίνει κι ορισμένες εντελώς άστοχες -για το timing που γίνονται- γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Αναφέρομαι και στον κ. Παπαδημούλη» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι σήμερα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, θα συζητηθεί η πορεία προς τις εκλογές, θα υπάρχει αλλαγή συνθημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στο πρόγραμμα δεν θα υπάρξει κάποια σοβαρή αλλαγή.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στην παρούσα φάση «κι όταν λέω παρούσα φάση δεν εννοώ μόνο μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά τις εκλογές». «Το ότι πρέπει να συζητήσουμε το τι έγινε και τι δεν έγινε είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί προφανώς», πρόσθεσε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Έχουμε δεχθεί μια συντριπτική ήττα, ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Η ήττα θέτει ζητήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την άμεση προοπτική του. Πρέπει άμεσα να ανακάμψουμε, ο συσχετισμός στην κοινωνία δεν είναι αυτός που καταγράφηκε στην κάλπη, επιμένω σε αυτό. Πρέπει να συζητήσουμε ποια γεγονότα οδήγησαν σε αυτή την κατολίσθηση που είναι σπάνιο φαινόμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι «μπορεί να έχει ανοίξει η όρεξη σε δυναμικά κέντρα να τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να τελειώνουν με τον Τσίπρα κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να βάλουμε τα δυνατά μας, να σοβαρευτούμε, να πάμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη ΝΔ». Υπογράμμισε ότι υπάρχουν οι όροι στην κοινωνία για να ανακάμψουμε και πρόσθεσε ότι η βασική απειλή είναι η λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κυβερνήσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Δεν πρέπει να δοθεί λευκή επιταγή και δεν πρέπει να έχει αυτοδυναμία η ΝΔ» κατέληξε.

Ερωτηθείς για το αν το θέμα της «μικρής Μαρίας» έκανε καλό ή κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «από πλευράς επικοινωνιακής διαχείρισης μας έκανε κακό, επί της ουσίας δεν είχαμε άδικο». Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, «ο ίδιος ο κ. Μηταράκης είχε αναδείξει το θέμα αλλά αντί να το πληρώσει εκείνος, το πληρώσαμε κυρίως εμείς».

Επικοινωνιακό κατά τον ίδιο είναι και το πρόβλημα με τον φράχτη στον Έβρο για τον ΣΥΡΙΖΑ.  «Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη είναι ολόσωστη.  Είναι σόου αυτό με τον φράχτη δεν είναι ζήτημα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ακόμα και στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι ένα από τα 10 εργαλεία που έχει κανείς», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ