Κασσελάκης: Το μεγαλύτερο ψέμα που είπε ο Καραμανλής είναι ότι δεν είχε ενδείξεις για τα Τέμπη

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση των Τεμπών και υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο ψέμα που είπε ο κ. Καραμανλής είναι το ότι δεν είχε ενδείξεις ότι θα μπορούσε να συμβεί μια σιδηροδρομική τραγωδία όπως αυτή στα Τέμπη».

Σε δήλωση που έκανε στον ΑΝΤ1, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «το πρωί ανακοινώσαμε ότι καταθέτουμε το κατηγορητήριο για τον κ. Καραμανλή για να δούμε και τι στόχο έχει ο κ. Μητσοτάκης», αναφέροντας ότι θα καταθέσει αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή για δύο συγκεκριμένα αδικήματα, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ποινική δίωξη του Κώστα Καραμανλή, καλώντας την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερψηφίσουν  τη σχετική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε ο πρώην Υπουργός Μεταφορών να κριθεί από την Δικαιοσύνη.

«Θεωρώ αδιανόητο ότι φιλοκυβερνητικό μέσο είχε τις συνομιλίες που είδαμε ότι έχουν μονταριστεί, πριν ακόμη φτάσουν στα χέρια της Αστυνομίας. Είναι Δημοκρατία αυτό; Πρέπει κάποιος πολιτικός να αναλάβει την ευθύνη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι στη χώρα μας χρειάζονται διεθνείς παρατηρητές προκειμένου να διεξαχθούν αδιάβλητες εκλογές, απάντησε ότι «η δημοκρατία μας έχει πληγεί τον τελευταίο καιρό με σκάνδαλα όπως αυτά των παρακολουθήσεων, της διαρροής προσωπικών στοιχείων πολιτών και διάφορα άλλα».

Ακόμη, ο Στέφανος Κασσελάκης έστρεψε τα βέλη του προς την Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση της διαρροής e-mail απόδημων εκλογές στο γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ζητώντας διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει ζήτημα και με τα προσωπικά δεδομένα εκλογέων εντός Ελλάδας.

«Μπορεί να εγγυηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού;» αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης.

«Την Δικαιοσύνη την εμπιστεύομαι αλλά πρέπει να υπάρχει και μια λογοδοσία της Δικαιοσύνης» υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ