Κασαπίδης:Η μισή περιουσία των Ελλήνων σε ένα ταμείο

Κασαπίδης:Η μισή περιουσία των Ελλήνων σε ένα ταμείο

 

Σκληρή κριτική στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην  Τομεάρχης αγροτικών της Ν.Δ Γιώργος Κασαπίδης.

 

Μιλώντας στον Αχελώο tv κατέθεσε πρόταση  να καταβάλλουν την μισή περιουσία τους οι Έλληνες για την δημιουργία ενός ταμείου για την χρηματοδότηση της αγροτικής οικονομίας.

 

“Είναι στα χέρια  του Πρωθυπουργού κοστολογημένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη του αγροτικής οικονομίας που έτυχε της αποδοχής του ελληνικού λαού το οποίο θα περιμέναμε να υλοποιηθεί χωρίς να έχει δεσμεύσεις και αξιώσεις για πόρους από την τρόικα για να υπάρχουν δυσκολίες είναι καθαρά θέμα του Υπουργού να το υλοποιήσει”, ανέφερε ο κ.Κασαπίδης ενώ όπως πρόσθεσε “Περιμέναμε την προσπάθεια του κ.Τσαυτάρη και της Κυβέρνησης για εξυγίανση στο σημαντικό για την ανάπτυξη της χώρας, του αγροτοσυνδικαλιστικού όσο και του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος, οι οποίοι φαίνεται, δώ και χρόνια έχουν πάρει διαζύγιο από βασικές αρχές και αξίες τόσο του συνδικαλισμού όσο και του συνεργατισμού αντίστοιχα. Ο συνεταιρισμός και ο συνεργατισμός είναι ιερές ιδέες, εδώ τις έχουν  βεβηλώσει οι κρατούντες σήμερα της διακομματικής διαπλοκής στον αγροτοσυνεταιριστικό τομέα και δυστυχώς προσπαθεί ο νέος Υπουργός να αποσιωπήσει όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, τα οποία προσπάθησε ο κ. Σκανδαλίδης να ξεκαθαρίσει, αλλά όπως βλέπουμε ο νέος Υπουργός το φρενάρει”.

 

Ο κ.Κασαπίδης συνέχισε κάνοντας την πρόταση του να καταβάλλουν την μισή περιουσία τους οι Έλληνες για την δημιουργία ενός ταμείου για την χρηματοδότηση της αγροτικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ζήτησε να ηγηθεί τη προσπάθειας ο πρωθυπουργός της χώρας:

«Σήμερα ο πόλεμος είναι οικονομικός, ο εχθρός αόρατος, και τα όπλα είναι τα λεφτά, και η ρευστότητα, που στερείται η χώρα.Το χρέος προς την πατρίδα καλεί τους πρώτους στα πρωτεία να συνδράμουν οικονομικά στον πόλεμο αυτόν.

Χωρίς δισταγμό, πρώτοι να καταβάλλουν το ήμισυ των περισσευμάτων τους, τη στιγμή μάλιστα που ζητούνται αιματηρές θυσίες από το υστέρημα μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού.

Τα χρήματα αυτά να διοχετευθούν μέσω ενός ξεχωριστού ταμείου, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης στην πατρίδα μας, ξεκινώντας άμεσα από τον πρωτογενή τομέα, για την αντιμετώπιση της μεγάλης ανεργίας και της αυξανόμενης φτώχειας των Ελλήνων». 

 

 

Πηγή:Αχελώος tv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ