Καραμέρος στον Realfm 97,8 για τα Τέμπη: Να παραπεμφθεί ο Καραμανλής στην Δικαιοσύνη

Για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, τις επιθέσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη και τρανς ατόμων στην Θεσσαλονίκη, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το συνέδριο του κόμματος του, μίλησε ο βουλευτής και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Γιώργος Καραμέρος αναφέρθηκε στα διαφορετικά συμπεράσματα που εξέδωσαν τα κόμματα στην Εξεταστική για τα Τέμπη. «Είναι σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις τα κόμματα να καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Πλην όμως εδώ υπάρχει μία συγκεκριμένη υπόθεση: το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Άκουσα με έκπληξη μου τον κύριο Μητσοτάκη να λέει νωρίτερα ότι λυπάται και οργίζεται για όσους μιλούν για μπάζωμα ή ότι κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Εδώ όμως έχουν προκύψει συγκεκριμένες ευθύνες και εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο ζητούμε για την παράλειψη που υπάρχει στην άσκηση των υπουργικών καθηκόντων να παραπεμφθεί η υπόθεση στην Δικαιοσύνη».

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ο πρώην υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής να παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη για το δυστύχημα. «Η βασικότερη παράλειψη του κυρίου Καραμανλή, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήταν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το μοναδικό όργανο θέσπισης εθνικών κανόνων ασφαλείας από τον Οκτώβριο του 2019 και μετά όταν και δημοσιεύθηκε η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία. Αυτός είναι ο βασικός πυλώνας», υπογράμμισε ο Γιώργος Καραμέρος.

«Πάνω σε αυτόν τώρα υπάρχει το εξής: η παράλειψη να αγνοήσει τις εξώδικες οχλήσεις του Συλλόγου Μηχανοδηγών του ΟΣΕ αλλά και την επιστολή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2021 ο οποίος προειδοποιούσε για σοβαρό συμβάν. Και τρίτο σημείο – που είναι πάρα πολύ σημαντικό- ότι δεν υπήρξε η αποκατάσταση της ηλεκτρικής πλευρικής σηματοδότησης στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη από τον Ιούλιο του ’19 και μετά όταν και τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά την πυρκαγιά στο κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας στην θέση Ζάχαρη», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη και σε τρανς άτομα στην Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Καραμέρος σχολίασε: «Στο περιστατικό αυτό που καταλήξαμε το Σάββατο το βράδυ δεν μπορούμε να το χρεώσουμε σε όλη την Θεσσαλονίκη σε όλη την πόλη. Την επόμενη μέρα υπήρξε ένα πάνδημο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους. Γέμισε η πλατεία Αριστοτέλους όχι από 40, 100 ή 200 αλλά από χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν ενάντια στο σκοτάδι, την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό όπως εκφράστηκε από μία μεμονωμένη ομάδα νεαρών».

«Δόθηκε πολύ χώρος στις θεωρίες συνωμοσίας και στο μίσος. Υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται αποκλεισμένοι ποτίζονται με μίσος από διάφορους επιτήδειους που έχουν πολιτική και κοινοβουλευτική έκφραση και φτάνουν να γίνουν ένας βραχίονας, ένας μοχλός έκφρασης μίσους, βίας καλά καλά χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει. Είδα έναν νεαρό στα social media να ζητάει συγγνώμη όταν κατάλαβε σε τι συμμετείχε. Άρα εδώ δεν πρέπει να λειτουργήσουμε τιμωρητικά ως πολιτικό σύστημα αλλά συμπεριληπτικά. Να εξηγήσουμε και να κατεβάσουμε τους τόνους», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα ελληνοτουρκικά ο Γιώργος Καραμέρος εξήγησε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «καμία εθνική υποχώρηση, ‘ναι’ στον διάλογο, ‘ναι’ στην προσέγγιση». «Είναι θετική η ελληνοτουρκική προσέγγιση. Μία ειρήνη στην περιοχή αναμφισβήτητα θα συνέφερε και τους δύο λαούς. Δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι ο Τούρκος πρόεδρος ενδεχομένως μιλάει και σε εσωτερικό του ακροατήριο. Είδαμε να ανεβάζει τους τόνους και προεκλογικά πριν τις προεδρικές εκλογές. Παρόλα αυτά το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Το θέμα είναι εμείς να έχουμε μία σταθερή εθνική γραμμή χωρίς πολύ μεγάλες προσδοκίες που νομίζω ότι με κάποιο τρόπο δόθηκαν στον ελληνικό λαό από την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα υποστηρίζει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ για τα περιουσιακά στοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη. «Κανένας νόμος ξέρετε δεν λέει ότι για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για ένα κόμμα πρέπει πρώτα να πουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του. Τώρα για το μεσοδιάστημα για να ενημερώσουμε και τον κύριο Μητσοτάκη ο οποίος αγωνιά (…) Ο κύριος Κασσελάκης θα υποβάλλει κανονικά δήλωση πόθεν έσχες όπως θα κάνουμε και οι υπόλοιποι βουλευτές μέχρι τον Ιούνιο όπως απαιτεί ο νόμος. Προφανώς θα τον σεβαστεί. Άρα εκεί θα δούμε τι ισχύει», σχολίασε ο Γιώργος Καραμέρος.

«Ο κ. Κασσελάκης βγαίνει ο ίδιος και λέει έχω αυτό και το άλλο και ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν μας είπε από το 2016 αν είναι εκείνος ή η σύζυγος του ή μέλος της οικογενείας του ιδιοκτήτης του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου ανέβηκαν οι τόνοι ο Γιώργος Καραμέρος σημείωσε: «Ήταν ένας οικογενειακός καυγάς για να το πω έτσι απλά όπου δεν εξέπεμψε το καλύτερο δυνατό σήμα στους πολίτες. Πλην όμως μπήκαν αρκετά πράγματα στην θέση τους και μπροστά μας θεωρώ ότι έχουμε ένα καθαρό πεδίο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ