Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Εκτός Θεσσαλίας όλες οι άλλες περιφέρειες είναι μπλε – Εστάλη εσωκομματικό μήνυμα

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8 για τα αποτελέσματα του Β Γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Έλεγα συνεχώς μην λέτε τους ανθυποψηφίους περιφερειαρχών που στηρίζει η ΝΔ αντάρτες, διότι είμαι οργανωμένος στην παράταξή μου από το 1964. Όπως ξέρω εγώ την παράταξή μου δεν την ξέρει κανείς στη ΝΔ. Ο κ. Τρεπεκλής είναι φίλος μου 30 χρόνια και τον λέγαμε αντάρτη. Είναι γνήσιος εκφραστής της πατριωτικής λαϊκής δεξιάς, που είναι η πλειοψηφούσα τάση μέσα στην ΝΔ. Οι άνθρωποι αυτοί εξελέγησαν και αδίκων πανηγυρίζει η αντιπολίτευση τουλάχιστον για τις περιφέρειες. Ο χάρτης δεν είναι απλά μπλε. Χθες εκτός Θεσσαλίας όλες οι άλλες περιφέρειες είναι μπλε. Δεν καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζει η αντιπολίτευση» είπε αρχικά.

«Βεβαίως εστάλη εσωκομματικό μήνυμα» σχολίασε.

«Βάλτε να δείτε το 2019 που ήμουν εγώ υπεύθυνος των αυτοδιοικητικών, τον χάρτη των δήμων και των περιφερειών. Είναι μήνυμα που έρχεται προς τα έσω. Η αντιπολίτευση αυτό δεν το έχει καταλάβει και πανηγυρίζει και λέει όσα λέει. Στις περιφέρειες αντί για 13-0, είμαστε 12-1. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ή αν θέλετε 11,5 γιατί ο κ. Αρναουτάκης είναι πασόκος ο άνθρωπος, απλά τον στηρίξαμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Εκεί δεν υπάρχει κανένα μήνυμα προς τα έξω, μόνο προς τα έσω είναι το πολιτικό μήνυμα. Το επισημαίνω ενόψει των ευρωεκλογών και χτυπώ την καμπάνα. Η ΝΔ πρέπει να κυβερνήσει με το σύνολο της ΝΔ και όχι με αποκλεισμούς προσώπων επειδή κάνουν το… έγκλημα να λένε ότι είναι παραδοσιακοί λαϊκοί δεξιοί» σημείωσε.

«Το αποτέλεσμα στην Αθήνα ήταν οδυνηρό» σημείωσε. «7.500 χιλιάδες ψηφοδέλτια λιγότερα από τον Α γύρο πήρε ο Κώστας Μπακογιάννης, που σημαίνει ότι η επιπλέον αποχή αφορά κατά κύριο λόγο ψηφοφόρους της ΝΔ» υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Φοβούμαι ότι πέραν της αποχής και ένας αριθμός ψηφοφόρων της ΝΔ που προσήλθε, δεν ψήφισε τον Κώστα Μπακογιάννη. Διαφορετικά τα νούμερα δεν βγαίνουν, αν προσθέσετε τα ποσοστά της αντιπολίτευσης, δεν βγαίνει το σκορ του κυρίου Δούκα» διευκρίνισε.

Η αντίδραση για το debate

«Όταν ο Κώστας Μπακογιάννης μου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κάνει debate, τινάχτηκα από την καρέκλα που καθόμουν. Και του είπα μην τυχόν το κάνεις. Άσχετα που ήταν καλός στο debate. Το 41% δεν κάνει debate με το 14%. Εγώ είμαι πρακτικός, στη δημοκρατία γίνεται και έπρεπε να γίνει και στον Α Γύρο, αλλά μιλάω ρεαλιστικά. Σε ένα τέτοιο debate ψηφοθηρικά ευνοείται μόνο το 14%» είπε ο βουλευτής της ΝΔ. «Στεναχωρήθηκε επειδή χάθηκε η Αθήνα χθες, για τίποτε άλλο» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ