Βασίλης Σπανούλης: Το μήλο κάτω από τη μηλιά – Ο γιος του κληρονόμησε το ταλέντο

Το ταλέντο του Βασίλη Σπανούλη φαίνεται πως θα έχει… συνέχεια, αφού ήδη ο πρωτότοκος γιος του «Kill Bill», Θανάσης, έχει ξεχωρίσει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού με τις μπασκετικές του ικανότητες.

Της ΝΙΚΗΣ ΚΩΤΣΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Βασίλης Σπανούλης, αφού, μετά την τιμητική τοποθέτηση της φανέλας με το Νο 7 στον «ουρανό» του ΣΕΦ, αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ, με βασικό στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, μέσα από τη διαδικασία του προολυμπιακού τουρνουά. Τα χνάρια του «Kill Bill», όμως, ακολουθεί και ο πρωτότοκος γιος του, Θανάσης, ο οποίος στις 3 Ιανουαρίου γίνεται 14 ετών.

Ο μεγαλύτερος από τα έξι παιδιά του Β. Σπανούλη και της Ολυμπίας Χοψονίδου, που έχει πάρει το όνομα του παππού του, πατέρα του «Kill Bill», αγωνίζεται στις ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού και ήδη ξεχωρίζει για τις ικανότητές του. Ο Σπανούλης τζούνιορ είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές της τάξης του και αφοσιωμένος στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Ο Β. Σπανούλης επισκέπτεται αρκετές φορές την Ακαδημία του Ολυμπιακού, όπου διαπρέπει ο μεγάλος του γιος και δεν είναι λίγες οι φορές που ο περήφανος πατέρας του αναρτά βίντεο του Θανάση, ο οποίος, από μικρή ηλικία, προπονείται στα παρκέ.

Όποτε οι υποχρεώσεις του το επιτρέπουν, ο Θανάσης ακολουθεί τον πατέρα του στο γήπεδο του Περιστερίου, όπου αυτό το διάστημα είναι προπονητής. Ο «V-Span» έχει μεταλαμπαδεύσει τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού σε όλα τα παιδιά του και όνειρό του είναι να δει κάποιο από αυτά να αγωνίζεται σε μια καλή ομάδα. Όσο για το αν έχει σκοπό να προπονήσει τα παιδιά του στο μέλλον, ο ίδιος έχει πει: «Αν το θέλουν. Εξαρτάται από εκείνα, αν το αγαπούν, μακάρι, γιατί όχι;».

Η γυναίκα της ζωής του

«Ολυμπία, όπως Ολυμπιακός», λένε στη Spanoulis team. Δεν είναι λίγες οι φορές που το όνομα της μαμάς Ολυμπίας σχολιάζεται στην οικογένεια Σπανούλη ως το κάρμα που έσπρωχνε τα μέλη της προς την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Β. Σπανούλης δήλωσε για τη σύζυγό του την ημέρα που τιμήθηκε στο ΣΕΦ για την μπασκετική του πορεία και όσα προσέφερε στον Ολυμπιακό: «Είναι η γυναίκα της ζωής μου, είναι ο άνθρωπός μου, είναι ο άνθρωπος που μου έφερε έξι υπέροχα παιδιά, ό,τι και να πω για την Ολυμπία είναι λίγο, είναι ένας ήρωας, ένας εκπληκτικός άνθρωπος και μια εκπληκτική μητέρα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β. Σπανούλης και η Ολ. Χοψονίδου έχουν ήδη φτιάξει τη δική τους… ομάδα μπάσκετ, καθώς έχουν έξι παιδιά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Ολυμπία πολλές φορές χρησιμοποιεί το hashtag #spanoulisteam. Ωστόσο, ο Β. Σπανούλης όταν ρωτήθηκε αν θέλει ένα έβδομο παιδί, έσπευσε να απαντήσει αρνητικά, παρόλο που το «7» είναι ο τυχερός του αριθμός και το νούμερο που είχε στη φανέλα. Αν και η «ομάδα Σπανούλης» έχει αρχίσει στα αλήθεια να διαμορφώνεται, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο δεύτερος γιος, ο Δημήτρης, έχει αρχίσει να ξεχωρίζει στις ακαδημίες μπάσκετ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ