10 απλοί τρόποι για να χτίσετε σχέσεις με άτομα που μόλις γνωρίσατε

Το να συναντάς και να χτίζεις μια σύνδεση με ανθρώπους για πρώτη φορά μπορεί να είναι δύσκολο – δεν είναι όλοι πολύ σίγουροι και εξωστρεφείς. Και ενώ το κάνουν να φαίνεται εύκολο στις ταινίες, στην πραγματική ζωή, μπορεί να γίνει άβολο πολύ γρήγορα αν δεν ξέρετε πώς να διατηρήσετε τη συζήτηση σε ροή.

Είτε συναντάτε τα πεθερικά, έναν πιθανό εργοδότη ή νέους συναδέλφους για πρώτη φορά, αυτό το άρθρο θα σας δώσει μερικά βασικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Ακολουθούν 10 απλοί τρόποι για να δημιουργήσετε σχέσεις με άτομα που μόλις γνωρίσατε:

  1. Χρησιμοποιήστε θετική γλώσσα του σώματος
  2. Συστηθείτε με αυτοπεποίθηση
  3. Ακούστε τους ενεργά
  4. Χρησιμοποιήστε το όνομά τους
  5. Βρείτε κοινά σημεία
  6. Προσφέρετε αυθεντικά κομπλιμέντα
  7. Να έχετε ενσυναίσθηση
  8. Κάντε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις
  9. Να είστε γνήσιοι
  10. Κρατήστε τα πράγματα ελαφριά και θετικά

Χρησιμοποιήστε θετική γλώσσα του σώματος

Όποιον και να συναντάτε για πρώτη φορά, ένα είναι σίγουρο – καταλαβαίνουν τη γλώσσα του σώματός σας. Εάν στέκεστε καμπουριασμένοι, με τα χέρια σταυρωμένα και μια σοβαρή έκφραση στο πρόσωπό σας, πιθανότατα δεν εκπέμπετε φιλικές δονήσεις.

Από την άλλη πλευρά, ένα γνήσιο χαμόγελο, μια σίγουρη στάση και η άμεση οπτική επαφή δείχνουν στους άλλους ότι είστε έτοιμοι να κοινωνικοποιηθείτε.

Ουσιαστικά, η γλώσσα του σώματός σας τους λέει ότι είναι ασφαλές να σας πλησιάσουν.

Συστηθείτε με αυτοπεποίθηση

Μετά την υιοθέτηση της θετικής γλώσσας του σώματος, ο επόμενος απλός τρόπος για να δημιουργήσετε σχέσεις με άτομα που μόλις γνωρίσατε είναι να συστηθείτε με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση.

Αυτό στην πραγματικότητα καταπραΰνει το νευρικό σας σύστημα, βοηθώντας σας να βγείτε από το δίλημμα «πάλη ή φυγή». Έτσι, μόλις νιώσετε έτοιμοι, κάντε την κίνησή σας. Γίνετε ο πρώτος που θα απλώσετε το χέρι σας, που πείτε το όνομά σας και ενημερώστε τους ότι είναι χαρά να τους γνωρίσετε.

Εξασκηθείτε με τους φίλους ή την οικογένειά σας εάν δεν είστε σίγουροι. Μια καλή χειραψία λέει πολλά για έναν άνθρωπο.

Ακούστε τους ενεργά

Τώρα, αυτό είναι ένα πραγματικά σημαντικό βήμα για να κάνετε μια καλή εντύπωση και να δημιουργήσετε αυτήν την ουσιαστική σύνδεση όταν συναντάτε για πρώτη φορά κάποιον – ακούγοντάς τον.

Ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό, ειδικά αν νιώθεις αναστατωμένος αυτή τη στιγμή. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αν συναντάτε πολλά νέα άτομα ταυτόχρονα.

Απλά πάρτε το αργά. Δεν υπάρχει βιασύνη και αν δεν καταλαβαίνετε τι λέει κάποιος, ζητήστε του ευγενικά να επαναλάβει.

Λοιπόν, γιατί είναι όλο αυτό τόσο σημαντικό; Είναι απλό – στους ανθρώπους αρέσει να νιώθουν ότι ακούγονται. Στους ανθρώπους αρέσει πολύ να μιλούν για τον εαυτό τους. Εάν μπορείτε να δείξετε γνήσιο ενδιαφέρον, θα τους κάνετε να αισθάνονται υπέροχα για τον εαυτό τους και, ως εκ τούτου, υπέροχα και για εσάς.

Μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να σημειώσετε με την ενεργητική ακρόαση είναι:

  • Μην διακόπτετε. Όσο ενθουσιασμένος κι αν είστε, περιμένετε τη σειρά σας για να μιλήσετε.
  • Διατήρηση οπτικής επαφής με όποιον μιλάει.
  • Κουνάτε καταφατικά το κεφάλι ή χρησιμοποιείτε εκφράσεις προσώπου για να δείξετε ότι παρακολουθείτε τη συνομιλία.

Μπορείτε επίσης να κάνετε επακόλουθες ερωτήσεις που θα τους αφήσουν πραγματικά καλή εντύπωση.

Χρησιμοποιήστε το όνομά τους

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα ονόματα των ανθρώπων. Δείχνει ότι τους εκτιμάτε ως άτομο, και αυτό είναι απίστευτα ισχυρό. Χτίζει εμπιστοσύνη και σε μεταφέρει από το να είσαι στην κατηγορία απλός ξένος σε γνωστός.

Βρείτε κοινά σημεία

Μόλις συστηθείτε και καταγράψετε το όνομά τους στη μνήμη, ήρθε η ώρα να βρείτε κάτι κοινό.  Αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά συνήθως, οι άνθρωποι δίνουν πολλές ενδείξεις από την αρχή…

Εάν είναι κάποιος σαν πιθανός εργοδότης, μπορείτε να μιλήσετε για την εταιρεία και να πάρετε τα πράγματα από εκεί. Αν είναι τα πεθερικά σας, ο σύζυγός σας θα είναι το ιδανικό θέμα συζήτησης.

Τελικά, η εύρεση κοινού εδάφους βοηθά στη ροή της συζήτησης και χτίζει τη θετική σχέση που ελπίζουμε ότι θα ανθίσει σε μια υγιή σχέση φιλίας/εργασίας αργότερα.

Προσφέρετε αυθεντικά κομπλιμέντα

Ένα γνήσιο κομπλιμέντο, στην κατάλληλη στιγμή, μπορεί να συμβάλει πολύ στην οικοδόμηση μιας καλής σχέσης με κάποιον. Κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους.

Προσοχή: Μην το κάνετε επιφανειακό. Μην λέτε ψέματα. Αν μπορείτε να κάνετε κομπλιμέντα για κάτι άλλο εκτός από την το στιλ ή το υπέροχο χτένισμα, ακόμα καλύτερα. Αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι πάντα εύκολο να το κάνεις αυτό όταν μόλις συναντάς κάποιον για πρώτη φορά. Το μόνο που πρέπει να αποφύγεις είναι τα επιφανειακά πράγματα.

Αντί να πετάς τυχαία κάτι του τύπου: «Φαίνεσαι τόσο κουλ!» Είναι καλύτερα να επιλέξετε: «Μου αρέσει το στυλ του ντυσίματός σου. Σου ταιριάζει πολύ».

Εναλλακτικά, μπορείτε να περιμένετε έως ότου εμφανιστεί κάτι στη συζήτηση που σας δίνει περισσότερα για να εργαστείτε.

Να έχετε ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση δεν ισχύει μόνο όταν κάποιος περνάει κάτι δύσκολο. Έχει επίσης να κάνει με το πώς συνδέεστε με τους άλλους . Κουνάτε το κεφάλι σας, χαμογελάτε και εκφράζετε τα συναισθήματά σας με τις εκφράσεις του προσώπου σας;

Αν κάποιος αναφέρει ότι η κίνηση είναι τρομερή, του χαμογελάτε με συμπόνια και συμφωνείτε. Μικρά πράγματα όπως αυτό μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην οικοδόμηση σχέσεων.

Και αν κάποιος εκφράζει κάτι λυπηρό, μην φοβάστε να δείξετε υποστήριξη.

Μπορεί να μην τους γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά ένα άγγιγμα στο χέρι ή ένα «Είσαι καλά; Αυτό πρέπει να είναι δύσκολο» θα τους κάνει να νιώθουν ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά.

Κάντε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις

Οποιαδήποτε ερώτηση είναι καλά μελετημένη και κατάλληλη θα κάνει… μαγικά. Πρώτον, δείχνει ότι ενδιαφέρεστε. Και αυτός είναι ο πιο ισχυρός τρόπος για να χτίσετε μια καλή σχέση με άτομα που μόλις γνωρίσατε.

Δεύτερον, βοηθά στη διατήρηση της καλής ροής της συνομιλίας. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σας συμπαθήσουν εάν σας θεωρούν «εύκολο να μιλήσετε μαζί σας».

Να είστε γνήσιοι

Με το γνήσιο, εννοούμε απλά να είσαι ο εαυτός σου. Θέλετε να δημιουργήσετε μια καλή σχέση, αλλά αυτό θα πρέπει να μεταφερθεί σε μια φιλία ή εργασιακή σχέση στο μέλλον. Δεν έχει νόημα λοιπόν να κάνεις κάποιον που δεν είσαι.

Και 9 φορές στις 10, ο άλλος μπορεί να καταλάβει πότε κάποιος προσποιείται.

Οπότε, αν είσαι λίγο ντροπαλός, κάνε το δικό σου. Δοκίμασε το καλύτερό σου και πες τους ότι είσαι ντροπαλός, πιθανότατα θα το βρουν συμπαθητικό.

Κρατήστε τα πράγματα ελαφριά και θετικά

Και τέλος, όταν οικοδομείτε μια σχέση με άτομα που μόλις γνωρίσατε, κρατήστε την συζήτηση ελαφριά. Μην υποθέτετε ότι όλοι θέλουν να μπουν βαθιά σε θέματα αμέσως.

Εάν έχετε πολλά προσωπικά πράγματα σε εξέλιξη, αποφύγετε να τα βάλετε στο μείγμα. Ειδικά όσο ακόμα γνωρίζεστε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ