Κακλαμάνης για κορονοϊό: Τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος – Τι σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

“Τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του κορονοϊού, ενώ στην ουσία είχαμε κερδίσει μία μάχη. Έχοντας υπόψη ότι κερδίσαμε τον πόλεμο, ξεθαρρέψαμε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να κυνηγάμε με μια καθυστέρηση -κατά την εκτίμησή μου την ιατρική- τριών εβδομάδων εμείς τον κορονοϊό και όχι ο κορονοϊός τα μέτρα”, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 98,9.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε νωρίτερα ότι η διαφορά του δεύτερου κύματος της πανδημίας από το πρώτο είναι ότι την άνοιξη ο ιός έτρεχε πίσω από τα μέτρα ενώ τώρα συμβαίνει το αντίστροφο.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι “θα υπάρξει αποκλιμάκωση, π.χ. στις ΜΕΘ, το βλέπουμε από χθες, αλλά δυστυχώς η αποκλιμάκωση κατά κύριο λόγο θα οφείλεται στον μεγάλο αριθμό θανάτων, που και χθες ήταν υψηλός, και σε δεύτερο λόγο στη μείωση των κρουσμάτων, αργά αλλά σταθερά…”.

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως “αν μείνουμε απόλυτα προσηλωμένοι στα αυστηρά μέτρα – η θέση μου ήταν να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τώρα – το τρίτο κύμα που θα έρθει δεν θα είναι ούτε σε έκταση ούτε σε ένταση όπως αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή…”.

Όπως ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, “ένα μέρος του προβλήματος, θα δείτε να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021, θα βοηθήσουν και οι εμβολιασμοί. Κάνω έκκληση σε όσους μας ακούνε, να μην φοβηθούν και να κάνουν το εμβόλιο. Εγώ όταν έρθει η σειρά μου και θα είμαι από τους πρώτους λόγω ηλικίας, θα πάω και θα το κάνω, το δηλώνω δημόσια”, είπε.

Σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σημείωσε πως “γνωρίζουμε για την ασφάλεια του εμβολίου. Την αποτελεσματικότητά του θα τη δούμε προς το τέλος του Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή σίγουρη είναι η ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα θα τη δούμε πρακτικά όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός”, ενώ πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα τηρηθούν και μετά τον εμβολιασμό.

Τι σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχετική ανακοίνωση, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης επισημαίνει ότι “πρώτος ήταν ο κ. Γεωργιάδης που είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση έπεσε εντελώς έξω στις προβλέψεις της για τις συνέπειες του άκρατου ανοίγματος του τουρισμού. Μετά ακολούθησαν με παρόμοιες δηλώσεις τους η κα Μπακογιάννη και ο κ. Βαρτζόπουλος. Σήμερα έρχεται και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας κ. Κακλαμάνης να το επιβεβαιώσει, λέγοντας ότι τον Ιούνιο έγινε σημαντικό λάθος με το άνοιγμα του τουρισμού, γιατί… ξεθάρρεψαν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε”.

Όπως επισημαίνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, “μετά τους πανηγυρισμούς του καλοκαιριού από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη με τις φιέστες της ‘ανεμελιάς’ στη Σαντορίνη, ο ένας μετά τον άλλον στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής κυβερνητικής αφέλειας. Δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο για να παραδεχτούν ότι η διαχείριση που κάνουν αποτελεί τη βασική αιτία της ιλιγγιώδους διασποράς του κορονοϊού μετά το καλοκαίρι”.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζουν ότι “είναι πλέον επιτακτικό θέμα προστασίας της υγείας των πολιτών ο κ. Μητσοτάκης να εγκαταλείψει επιτέλους τις ιδεοληψίες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τον καλούμε να θωρακίσει εδώ και τώρα το σύστημα υγείας. Κάθε μέρα που καθυστερεί το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς γίνεται ολοένα και πιο βαρύ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ