Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Εκτιμώ ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές

“Το ένα σκέλος είναι το τυπικό, το οποίο όμως δεν είναι και τόσο τυπικό, που είναι πόσο νόμιμα ή παράνομα κάποιος ηχογραφεί και το άλλο είναι η ουσία των συνομιλιών. Το πρώτο είναι αυταπόδεικτο ότι πρέπει η Δικαιοσύνη να παρέμβει. Στο δεύτερο, ξέρετε μου κάνει εντύπωση -μιλάω πάντα για τις πολιτικές ευθύνες- πριν κάποια χρόνια ένας άλλο Πρωθυπουργός κατά σύμπτωση της κεντροαριστεράς δεν είχε πάρει χαμπάρι το τι έκαναν δύο κορυφαίοι υπουργοί του, ο κ.Τσοχατζόπουλος και ο κ. Παπαντωνίου, αναφέρομαι στον κ. Σημίτη. Τώρα ένας άλλος Πρωθυπουργός, επίσης της κεντροαριστεράς, ο κ. Τσίπρας, δεν είχε πάρει χαμπάρι σύμφωνα με τα όσα μας λένε τι έκανε το δεξί του χέρι. Μου φαίνεται λίγο περίεργο”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με το ηχητικό Μιωνή.

“Η Δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και να μας δώσει απαντήσεις. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Και πού ξέρουμε τι είναι οι άλλες κασέτες; Κυκλοφορούν λέει εννέα κασέτες. Όλα αυτά όταν όλοι γνωρίζουμε παρά τις προσπάθειες που η κυβέρνηση έκανε, και έκανε πολλές και σημαντικές, ότι στον οικονομικό τομέα θα έχουμε δυσκολίες από τον Σεπτέμβριο”, σημείωσε

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε: “Νομίζω ότι πλέον, 15 Ιουλίου που είναι η καταλυτική ημερομηνία η επιτροπή πρέπει να τελειώνει. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά δεν θα βγει ένα πόρισμα, θα βγουν τουλάχιστον δύο πορίσματα να μην πω και τρία, να σταλούν στο δικαστικό συμβούλιο και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει μία μόνο υποχρέωση να θωρακίσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούμε σε ότι αφορά το πολιτικό σκέλος της Novartis, ότι θα πειθαρχήσουμε στην όποια απόφαση του δικαστικού συμβουλίου… Και μετά να ασχοληθούμε με το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis που είναι το οικονομικό της σκέλος και που κανείς δεν αμφισβητεί ότι εκεί έγιναν πράγματα και θάματα”

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε μεταξύ άλλων: “Στον βαθμό που μπορώ να έχω εκτίμηση, γιατί συζητάω και εγώ με ανθρώπους, νομίζω ότι τελικά δεν θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό το λάθος και λόγω ιδιοσυγκρασίας, αλλά και διότι αυτή τη στιγμή οι εκλογές όχι μόνο δεν θα βοηθούσαν στο κομμάτι της οικονομικής ανάκαμψης, πιστεύω ότι θα γινόταν το ανάποδο. Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, μιλάμε για εκλογές κάπου τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου και διπλές κατά πάσα πιθανότητα. Ελπίζω και εύχομαι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού να είναι όπως αυτό τεκμηριώνεται ιστορικά που είναι πάντα ηπιότερο από το πρώτο. Την εποχή εκείνη ξεκινά η εποχιακή γρίπη, όπου πολλά από τα συμπτώματα της εποχιακής γρίπης είναι σχεδόν τα ίδια με τα συμπτώματα του κορονοϊού, η τυχόν δε ταυτόχρονη νόσηση ενός ατόμου από κορονοϊό και από εποχική γρίπη κάνει το μείγμα εκρηκτικό, με πολύ κακή την έκβαση… Άρα εκλογές με αυτές τις προϋποθέσεις θεωρώ ότι είναι λάθος και εκτιμώ ότι δεν θα κάνει ο Πρωθυπουργός”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ