Και δεύτερη γαλλική φρεγάτα σε ασκήσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την φρεγάτα FS Languedoc που κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη, και δεύτερη γαλλική φρεγάτα κλάσης FREMM πραγματοποιεί ασκήσεις με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αυτή τη φορά στην Κρήτη.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η φρεγάτα κλάσης FREMM FS LANGUEDOC κατέπλευσε στον λιμένα στης Αλεξανδρούπολης ενώ πραγματοποίησε συνεκπαιδεύσεις με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Μία δεύτερη γαλλική φρεγάτα, ίδιας κλάσης, η FS LORRAINE πραγματοποίησε μέσα σε μία εβδομάδα δεύτερη άσκηση με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Έγινε χθες, Τετάρτη 12 Απριλίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Η συνεκπαίδευση τύπου PASSEX (Passing Exercise) διεξήχθη μεταξύ της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΨΑΡΑ και 2 Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-16, με την Γαλλική Φ/Γ FS LORRAINE, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρητικών ελιγμών καθώς και αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής (Air Defence Exercise – ADEX).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας», που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ την 21 Ιανουαρίου 2022, συμβάλλοντας στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ