Ιμάμογλου: «Θα ενημερώσω την κοινή γνώμη» για το περιστατικό με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

«Θα ενημερώσω την κοινή γνώμη» για την κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα ανέφερε σήμερα, ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος, σε βαρύ κλίμα, λόγω της τουρκικής πρόκλησης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για το περιστατικό και στη συνέχεια δήλωσε: «Κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση για το περιστατικό που έγινε σήμερα από τον φίλο μου Κώστα. Αφού δω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο την κοινή γνώμη όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις», ανέφερε σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το OPEN.

Το Υπουργείο Εξωτερικών

Απερίφραστα καταδίκασε νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών  την άνευ καμίας εξήγησης απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Σμύρνη  εκ μέρους των τουρκικών αρχών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.»

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας  η οποία απαγόρευσε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, την είσοδο στην πόλη της Σμύρνης.  Οι τουρκικές αρχές χωρίς να εξηγήσουν τον λόγο, ανάγκασαν τον κ. Τζιτζικώστα να περιμένει με τις ώρες στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, χωρίς να αιτιολογήσουν τη στάση τους.

Η δήλωση Τζιτζικώστα

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε  ο Απόστολος Τζιτζικώστας την απόφαση των τουρκικών Αρχών να του απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα, σημειώνοντας ότι εμμένει στην απόφασή του να αναχωρήσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε στην Σμύρνη σήμερα το πρωί περίπου στις 11.30, προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ο κ.Τζιτζικώστας είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και μετέβη στην Τουρκία υπό αυτή την ιδιότητα.

Στην πρώτη δήλωσή του μετά την τουρκική πρόκληση, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισημαίνει τα εξής:

«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ