Anadolu για το επεισόδιο με Τζιτζικώστα: Επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία λόγω τεχνικού προβλήματος

Αντιστρέφει τα γεγονότα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφερόμενο στο περιστατικό με την κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα και την απαγόρευση εισόδου του στην Σμύρνη.

Σε σχετικό δημοσίευμα, το Anadolu ρίχνει την ευθύνη στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέροντας ότι επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία, «με τη δικαιολογία ότι η είσοδος καθυστέρησε λόγω τεχνικού προβλήματος στο τελωνείο της Σμύρνης».

«Ο Έλληνας αξιωματούχος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να εισέλθει στη Σμύρνη, αν και άρθηκε το τεχνικό εμπόδιο της εισόδου του. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία, με τη δικαιολογία ότι η είσοδος καθυστέρησε λόγω τεχνικού προβλήματος στο τελωνείο της Σμύρνης εξαιτίας συνωνυμίας, όπου έφτασε ακτοπλοϊκώς για να παρακολουθήσει πρόγραμμα», αναφέρει το πρακτορείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας την απόφαση των τουρκικών Αρχών να του απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα, σημειώνοντας ότι εμμένει στην απόφασή του να αναχωρήσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία απαγόρευσε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας την είσοδο στην πόλη της Σμύρνης.  Οι τουρκικές αρχές χωρίς να εξηγήσουν τον λόγο, ανάγκασαν τον κ. Τζιτζικώστα να περιμένει με τις ώρες στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, χωρίς να αιτιολογήσουν τη στάση τους.

Ο Περιφερειάρχης έφτασε στην πόλη σήμερα το πρωί περίπου στις 11.30, προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ο κ.Τζιτζικώστας είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και μετέβη στην Τουρκία υπό αυτή την ιδιότητα.

Στην πρώτη δήλωσή του μετά την τουρκική πρόκληση, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισημαίνει τα εξής:

«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ