Ηλιόπουλος για Κασσελάκη στον Realfm 97,8: Με προβληματίζει αν η δήλωσή του ήταν λεκτικό λάθος ή άγνοια

Για το ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έκανε λόγο περί «κρατιδίου» της Τουρκίας αναφερόμενος στα Κατεχόμενα κατά την ομιλία του στο Αιγάλεω, μίλησε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Τέρενς Κουίκ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Καταιγίδα» αντιδράσεων μετά το ατόπημα με το ψευδοκράτος

Ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, είπε ότι «υπήρξε αυτή η δήλωση περί «κρατιδίου» από τον κ. Κασσελάκη και βγήκε σήμερα και είπε ότι ήταν ένα λεκτικό λάθος. Είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι δεν υπάρχουν λεκτικά λάθη σε ανθρώπους που εκτίθενται στον δημόσιο διάλογο. Με προβληματίζει όμως αν ήταν όντως λεκτικό λάθος ή αν μιλάμε για το πεδίο της άγνοιας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο κ. Κασσελάκης όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μίλησε για διάφορες θέσεις και προτάσεις. Μία από αυτές ήταν η πρόταση για επαγγελματικό στρατό. Αυτό αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας. Είναι τεράστια συζήτηση. Ο κ. Αποστολάκης είναι στο επιτελείο του και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Άμυνας και τεκμηρίωσε γιατί είναι λάθος η πρόταση για τον επαγγελματικό στρατό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε πολύ ακριβά προεκλογικά και το έλλειμμα αξιοπιστίας και τις θολές δηλώσεις. Δεν γίνεται σε επίπεδο που αφορά σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα της Άμυνας και της Εξωτερικής Πολιτικής να υπάρχουν τοποθετήσεις που είτε αναιρούνται ή προσπαθούμε να πούμε ότι ήταν απλά ένα λεκτικό λάθος. Κατά τη γνώμη μου είναι ακόμη ένας λόγος που δείχνει γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν ήθελε να πάει σε debate με την Έφη Αχτσιόγλου και που έχει επιλέξει να μην δώσει ούτε μία ζωντανή συνέντευξη αυτή την εβδομάδα. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα πολιτικό έλλειμμα το οποίο δεν αντιστοιχεί στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Στέφανος Κασσελάκης: «Θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά» – Το βίντεο μετά τις αντιδράσεις για το «κρατίδιο της Τουρκίας»

Μιλώντας για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής, ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «προφανώς ο κ. Κασσελάκης είναι φαβορί για την εκλογική διαδικασία αλλά η διαδικασία είναι ανοιχτή και είναι στα χέρια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει ποιος είναι ο κατάλληλος για να ηγηθεί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

«Δεν φοβάμαι διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ»

Κασσελάκης: Μεγάλο στοίχημα να φτιαχτεί κοινωνικό κράτος – Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε μεγάλες τομές

Σε ερώτηση για το εάν φοβάται διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε ότι «δεν φοβάμαι τη διάσπαση. Έχω υπηρετήσει επί 20 χρόνια αυτόν τον χώρο. Είναι λογικό να υπάρξουν αντιπαραθέσεις προεκλογικά, όμως, την επόμενη ημέρα θα δουλέψουμε ενωτικά γιατί αυτό θέλει ο προοδευτικός κόσμος, ο οποίος θέλει από εμάς πολιτικό πρόγραμμα, ενότητα και καθαρά λόγια».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ