Ακρίβεια: “Χρυσά” ντοματίνια σε σούπερ μάρκετ

“Χρυσά” πληρώνουν οι καταναλωτές ντοματίνια σε σούπερ μάρκετ. Η τιμή τους… ζαλίζει, καθώς ελληνικά βιολογικά ντοματίνια πωλούνται 22,48 ευρώ το κιλό. Πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα που αποτυπώνει πως οι καταναλωτές ασφυκτιούν από την ακρίβεια, ενώ έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ανατιμήσεις – φωτιά σε μια σειρά προϊόντων.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr, τα βιολογικά ντοματίνια ποσότητας 250 γραμμαρίων κοστίζουν 5,62 ευρώ ή 22,48 ευρώ το κιλό. Τα συσκευασμένα ντοματάκια, επίσης ποσότητας 250 γραμμαρίων, κοστίζουν 2,55 ευρώ ή 10,20 ευρώ το κιλό. Για τα χύμα ντοματάκια (όχι βιολογικά) η τιμή ανέρχεται στα 5,99 ευρώ το κιλό.

Ακρίβεια: Ζαλίζουν οι τιμές στα ντοματίνια

Ακρίβεια: Ζαλίζει η τιμή σε ντοματίνια

Οι τιμές τραβούν την… ανηφόρα με την ακρίβεια να αποτελεί τον πιο σημαντικό “πονοκέφαλο” για τα νοικοκυριά, καθώς οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν επιβαρυνθεί κατά πολύ. Όπως επισημαίνουν πολλοί καταναλωτές, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως η ειδική σήμανση με την οποία θα προβάλλονται τα προϊόντα προμηθευτών στα οποία θα υπάρχουν μειώσεις άνω του 5% για τουλάχιστον 6 μήνες, αποτελούν “ασπιρίνες” και δεν λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ