Η Φρεγάτα “Ψαρά” σκιά του Charles De Gaulle – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ από την άσκηση “Λόγχη”

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Λόγχη» με πραγματικά πυρά στο Μυρτώο Πέλαγος.

Έσταξαν λάβα τα πυροβόλα πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών και Πλοίων Επιτήρησης ενώ τα «βατράχια» της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών έδωσαν το δικό τους βροντερό «παρών».

H «Ψαρά» στην Μεσόγειο

Ταυτόχρονα, η φρεγάτα Ψαρά έχει γίνει η σκιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle, που συνεχίζει να πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, την Τετάρτη, ο Γάλλος Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης Task Force 473, Υποναύαρχος Μάρκ Ωσεντά (Marc Aussedat) επιβαίνων επί του Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE, επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» εν πλω, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην επιχείρηση «FOCH 2020».

Ο Γάλλος Διοικητής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά του πλοίου και ξεναγήθηκε στους χώρους του, ενώ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο πλήρωμα τονίζοντας τη σημαντική συνεισφορά της Φρεγάτας «ΨΑΡΑ» στην ανωτέρω αποστολή.

 

Με Γερμανούς η «Κανάρης»

Ταυτόχρονα, διεξήχθη συνεκπαίδευση της Φρεγάτας Κανάρης, με τη γερμανική Φρεγάτα FGS MECKLENBURG – VORPOMMERN, στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ