Η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Σε ποια αγαθά “καίνε” περισσότερο οι αυξήσεις – Οι προσδοκίες των πολιτών για το 2022

Τις προσδοκίες των πολιτών για το 2022 και την άποψή τους για το ζήτημα της ακρίβειας, καταγράφει η μεγάλη μηνιαία δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Τα στοιχεία του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της MARC, παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Δείτε αναλυτικά το Β’ μέρος της δημοσκόπησης:

Σε ερώτημα σχετικά με τις προσδοκίες για το 2022, το 58% των συμμετεχόντων στην έρευνα εμφανίζεται πιο αισιόδοξο ως προς την εξέλιξη της πανδημίας.

Το 28,8% των ερωτηθέντων “βλέπει” καλύτερη την πορεία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2022, ενώ το 20,8% θεωρεί πως θα είναι καλύτερη η κατάσταση στα οικονομικά του νοικοκυριού.

δημοσκόπηση MARC

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, το 75,2% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκφράζει την εκτίμηση ότι θα διαρκέσει περισσότερο, ενώ μόλις το 18,7% θεωρεί ότι είναι περιστασιακή.

δημοσκόπηση MARC 2

Αναφορικά με το κύμα ακρίβειας, το 55% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι εκείνες που “καίνε” περισσότερο, ενώ ακολουθούν οι αυξήσεις στα τρόφιμα/είδη σούπερ μάρκετ (52,2%), στη βενζίνη και τις μετακινήσεις (40,8%), στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο (37,4%). Το 4% απαντά ότι “καίνε” οι αυξήσεις στα ενοίκια και το 2,5% αυτές στην ένδυση και υπόδηση.

δημοσκόπηση MARC 3

δημοσκόπηση MARC 4

Ως προς το αν τα μέτρα για την ακρίβεια κινούνται σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 49% των ερωτηθέντων απαντά στη “σωστή” και το 47,5% στη “λάθος”.

δημοσκόπηση MARC 5

Το 82,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση χαρακτηρίζει ως “ανεπαρκή” τα μέτρα για την ακρίβεια και το 14,4% “επαρκή”.

δημοσκόπηση MARC 6

δημοσκόπηση MARC 7

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ