Η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Πόσοι ανεμβολίαστοι σκέφτονται να κάνουν το εμβόλιο

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC, παρουσίασε σήμερα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα θέματα της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων. Ορισμένα από τα ζητήματα που αναδεικνύονται, είναι τι προτίθενται να κάνουν οι ανεμβολίαστοι και τι πιστεύουν οι πολίτες ότι φταίει για την αύξηση των κρουσμάτων.

Δείτε το β’ μέρος της δημοσκόπησης της MARC:

Στην ερώτηση εάν έχετε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, το 74% απάντησε και τις δύο από τις τρεις δόσεις, το 1% απάντησε την πρώτη δόση, το 3,7% απάντησε πως “όχι” γιατί έχει νοσήσει, το 6,7% είπε πως το προγραμματίζει/το σκέφτεται και το 14,1% ότι δεν θα το κάνει.

Από τους ανεμβολίαστους, το 32,2% απάντησε πως προγραμματίζει/σκέφτεται να εμβολιαστεί (από 26% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και το 67,8% απαντά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο (από 74% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Η δημοσκόπηση καταγράφει και την άποψη των πολιτών για τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, στη χώρα μας. Το 53,6% απαντά πως “δεν τηρούν όλοι τα μέτρα/χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού), το 32,2% ότι “η πολιτεία δεν έχει λάβει σωστά μέτρα” και το 11,3% “και τα δύο”.

Σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση, το 74,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα διαρκέσει περισσότερο, ενώ το 17,2% για κάποιους μήνες.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα επηρεαστεί το δικό τους νοικοκυριό από τις αυξήσεις των τιμών, το 44,7% των ερωτηθέντων απαντά πως “θα περιορίσουμε βασικές ανάγκες”, το 37,4% ότι “θα μας δυσκολέψει, αλλά θα ανταπεξέλθουμε”, το 10,5% ότι “δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε” και το 6,4% ότι δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα.

Δείτε την παρουσίαση του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της MARC στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ