Η Ασημακοπούλου για το Ελληνικό

Η Ασημακοπούλου για το Ελληνικό

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, για τη συμφωνία με την τρόικα, το κοινωνικό μέρισμα αλλά και το φλέγον θέμα του Ελληνικού.

«Υπήρξε μια διαγωνιστική διαδικασία με διεθνής όρους. Φτάσαμε στον έναν ενδιαφερόμενο μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ο ένας επενδυτής που έχει μείνει, έχει δώσει ένα τίμημα ότι είναι σε βάρος προς το δημόσιο συμφέρον. Έχει δοθεί μια προθεσμία, να αυξήσει την προσφορά. Όποιος λέει να ξαναπροκυρήξουμε τον διαγωνισμό, τι άλλο θα φέρει αυτό; Η καχυποψία είναι και ιδεολογική. Αν εκ των πρότερων θεωρείς ότι κάθε αποκρατικοποίηση είναι κακή, έχεις μια καχυποψία εξ’ αρχής», σχολίασε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου για το Ελληνικό και συνέχισε:

«Το κριτήριο είναι να ικανοποιηθεί το δημόσιο συμφέρον γι αυτό και ζητάμε από τον ενδιαφερόμενο μεγαλύτερη προσφορά. Το θέμα είναι μόνο το τίμημα;»

«Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρων ανεξαρτήτως με το πόσοι είναι στον διαγωνισμό», πρόσθεσε.

«Το σωστό είναι στις θέσεις που διορίζονται άνθρωποι να πηγαίνουν άνθρωποι με τα σωστά προσόντα και έχουν την δυνατότητα να υπηρετήσουν τον ρόλο τους. Το από πού προέρχονται δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο», σχολίασε απαντώντας σε ερώτηση για τον διορισμό του Κωνσταντίνου Ζαχαράκη, στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

«Είμαι υπέρ της νοοτροπίας να αξιοποιούνται νέοι και ικανοί άνθρωποι. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κρίνουμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

«Όταν βάζεις ένα οποιοδήποτε όριο σε οποιοδήποτε θέμα, κοντά στο όριο εμφανίζεται η οποιαδήποτε αδικία. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα, έπρεπε να κάνουμε ότι ήταν απαραίτητο για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Αυτό το καταφέραμε και αυτή τη στιγμή, στο πρωτογενές πλεόνασμα έχουμε την ενσάρκωση των θυσιών. Μακάρι να είχαμε άπειρα χρήματα. Τότε δεν θα είχαν γίνει οι περικοπές και οι διάφορες αδικίες. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να επιλέξουμε», σχολίασε για το κοινωνικό μέρισμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ