Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις επιθέσεις

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει “τον αποτροπιασμό της για τις πρωτοφανείς φασιστικές επιθέσεις των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής κατά των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου, του υποψηφίου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Σερρών, Στ. Κουτμερίδη, καθώς και άλλων πολιτικών προσώπων, στις οποίες έχει προβεί η συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση το τελευταίο διάστημα.

Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τέτοιες επιθέσεις, είτε κατά βουλευτών, είτε αδιακρίτως κατά πολιτών, μεταναστών ή άλλων αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως μαρτυρούν οι συχνές βίαιες επιθέσεις, στις οποίες πρωτοστατούν πρωτοκλασάτα στελέχη αυτής της νεοναζιστικής πολιτικής οργάνωσης, προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα και τις παραδόσεις του λαού μας και επιχειρούν να επιβάλλουν ένα καθεστώς βίας και τρόμου.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους και γενικά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να ενεργοποιηθούν, να αντισταθούν και να απομονώσουν τις φασιστικές ομάδες που με κοινοβουλευτικό μανδύα επιχειρούν να επιστρέψουν τη χώρα και το λαό μας στο πιο αντιδημοκρατικό και σκοτεινό παρελθόν. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους, για την ισχυροποίηση και διεύρυνση της Δημοκρατίας.”             

Exit mobile version