Γλέζος: Η διαφορετικότητα είναι πηγή δύναμης

Γλέζος: Η διαφορετικότητα είναι πηγή δύναμης

 

“Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται” τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πήρε τον λόγο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Αλέξη Τσίπρα. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρθηκε προσωπικά στον κ. Γλέζο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο κ. Γλέζος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Τσίπρα “ένα μέλος, μία ψήφος” στο ενιαίο κόμμα, προσθέτοντας, ότι “η διαφορετικότητα των απόψεών μας είναι για μας πηγή δύναμης για την συνέχεια”.

Επικαλούμενος μάλιστα την εμπειρία του, υπογράμμισε ότι “η αγωνία μου είναι να μην μετατραπεί κανένα κόμμα της αριστεράς, πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονολιθικό κόμμα, όπου σ’ ότι λέει ο αρχηγός θα λέει ”ναι”.

Διευκρίνισε δε ότι η πρότασή του για παραμονή των συνιστωσών είχε χρονικό όριο “έως ότου τα μέλη του ενιαίου φορέα να είναι πραγματικά η θέληση του ενιαίου φορέα”.

“Δεν είναι προνόμιο το ”έως ότου” είπε ο κ. Γλέζος και τάχθηκε υπέρ της “μιας σημαίας” και κατά των “ειδικών χειροκροτημάτων» (συγκεκριμένων ομιλητών) που “παρά τα 91 μου χρόνια δεν μου ξεφεύγει το ότι πάνε να αντικαταστήσουν άλλες καταστάσεις”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ