Γιώργος Τσίπρας: Τεράστιο ατόπημα του Μητσοτάκη – Δεν αξίζει στον πατέρα και στον θείο μου αυτή η μετά θάνατον αντιμετώπιση – ΒΙΝΤΕΟ

Για ”τεράστιο ατόπημα” του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ”έπιασε πάτο” μίλησε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας με αφορμή τα όσα δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πατέρα και τον θείο του Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει ένας κατήφορος που φτάνει τελικά στον πάτο. Φτάσαμε στο μεγάλο ατόπημα του κυρίου Μητσοτάκη να το πει μέσα στη Βουλή, προφανώς λόγω αδιεξόδων. Το ατόπημα είναι πολύ μεγάλο, δεν νομίζω να διορθώνεται με τη συγγνώμη», δήλωσε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, «αυτή την ιστορία ξεκίνησε, αν δεν χάνω επεισόδια, πρώτος που το αναφέρει είναι ο κ. Λεβέντης, σε κάτι εκπομπές σε μικρά κανάλια, πριν βγει στη βουλή, που έλεγε ότι ο θείος μου και ο πατέρας μου είχαν τον Σκαπανέα. Αργότερα το επανέλαβε ο κ. Καρατζαφέρης, πριν βγούμε στην κυβέρνηση. Αυτό αναπαρήχθη σε άλλα μέσα ακροδεξιά και στο Μακελειό. Μετά το υιοθέτησαν τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη και πλέον το ανέφερε και ο κ. Μητσοτάκης. Τη συγγνώμη του Καρατζαφέρη δεν την θυμάμαι, σίγουρα όμως δεν υπήρξε συνέχεια. Ο πατέρας μου και ο θείος αναλάμβαναν δημόσια έργα, πριν τη χούντα, συνέχισαν να το κάνουν μέσα στην περίοδο της χούντας με ύφεση γιατί είχαν πολλά προβλήματα. Πριν πέσει η χούντα, αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό διότι δεν έβρισκαν έργα. Ο θείος μου και ο πατέρας μου δεν είχαν καμία σχέση με τον Σκαπανέα, είναι απολύτως ψευδές. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε ακριβώς αυτό, αλλά η ίδια ιστορία συνεχίστηκε με τον κ. Γεωργιάδη και άλλους».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε «το 1972 ο πατέρας και ο θείος μου έφυγαν και επέστρεψαν μετά τη χούντα. Υπάρχει κάτι άλλο που είναι πιο σοβαρό. Είναι πολύ μεγάλη αθλιότητα να κατηγορείται ένας άνθρωπος που είχε αντίσταση μέσα στη χούντα. Ο πατέρας μου, με το που έγινε το πραξικόπημα, το 1967, ενεργοποιήθηκε με άλλους από την Ένωση Κέντρου και ίδρυσαν τη ”Δέκα”, που έκαναν και ένοπλες ενέργειες. Ορισμένοι μάλιστα, λένε ότι ο πατέρας μου ήταν και από τα πιο δραστήρια μέλη. Συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 1967. Ο πατέρας μου συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 1968. Τότε είχαν συλληφθεί η μητέρα μου, ο θείος μου ο Παύλος, για να συλλάβουν τον πατέρα μου. Θυμάμαι τον πατέρα μου να τρέχει να βοηθήσει στο Πολυτεχνείο. Αντίστοιχη ιστορία, ανεξάρτητα αν ήταν τόσο ενεργός το 1967, είχε και ο θείος μου ο Παύλος. Μετά τη χούντα στρατεύτηκαν και οι δύο στο ΠΑΣΟΚ, βοηθούσαν στο ΠΑΣΟΚ, δίχως να θέλουν να εξαργυρώσουν τη βοήθεια αυτή. Ήταν άνθρωποι με πολύ έντονο το δημοκρατικό φρόνημα».

«Είναι μεγάλη προσβολή στη μνήμη τους να λέγεται ότι είναι χουντικοί ή ότι έκαναν περιουσία μέσα από τη χούντα. Πρώτα απ’ όλα, δεν έκαναν περιουσία, πλούσιοι δεν υπήρξαμε ποτέ. Ούτε η δική μου οικογένεια, ούτε του θείου μου. Η βοήθεια στο ΠΑΣΟΚ ήταν ανιδιοτελής. Αυτό θυμάμαι πολύ έντονα και από τον πατέρα μου και τον θείο μου. Τόσο τον πατέρα μου, όσο και τον θείο μου, είχαν την τύχη να τους γνωρίζουν χιλιάδες άνθρωποι και υπήρχε εκτίμηση στο πρόσωπό τους. Εγώ περίμενα, τουλάχιστον από το ΚΙΝΑΛ, επειδή γνώριζαν τον πατέρα μου και τον θείο μου, να πουν κάτι. Έχουν πλησιάσει τόσο πολύ στη ΝΔ, που μάλλον μικρή σχέση έχουν πλέον με το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η φωτογραφία που αναφέρονται όλοι για τον άνθρωπο πίσω από τον Παττακό, δεν είναι ο θείος μου. Η φωτογραφία έχει δημοσιευτεί πολλές φορές και πρόσφατα σε μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό. Έγραφαν για το χουντικό παρελθόν του πατέρα του Πρωθυπουργού και στη λεζάντα έγραφαν ότι αυτός δεν είναι ο πατέρας του Πρωθυπουργού», εκτιμώντας πως« δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να υπερασπίσουμε πολιτικά τη μνήμη του. Ο στόχος, μετά το τελευταίο ατόπημα, πρέπει να υπάρξει μία συγγνώμη και μία αποκατάσταση».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «πέρυσι, όταν υπήρξε η κορύφωση για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν το υιοθέτησε. Πάντα υπήρξαν μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ πολιτικών αρχηγών, αλλά αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης έπιασε πάτο. Δεν υπάρχει προηγούμενο και δεν ξέρω αν διορθώνεται. Αυτό δείχνει ένα μεγάλο αδιέξοδο για τη ΝΔ και αν ο άνθρωπος αυτός κάνει για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ ασκεί μία αντιπολίτευση χαμηλού επιπέδου, έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη δύναμη ορισμένα media που δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό και στηρίζονται στα fake news. Δεν αξίζει στον πατέρα και στον θείο μου αυτή η μετά θάνατον αντιμετώπιση, μπορούν να τους κρίνουν για άλλα πράγματα, αλλά όχι ως χουντικούς».

Με αφορμή τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης ήταν ανοιχτά φιλοχουντικοί όταν ήταν στο ΛΑΟΣ. Είναι θράσος να μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι για χουντικούς».

«Είναι εξαιρετικά θλιβερό αυτό που συνέβη. Πρέπει να υπάρξει μία αποκατάσταση. Αυτοί που συμβουλεύουν τον κ. Μητσοτάκη, είτε δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, είτε δεν έχουν ηθικούς φραγμούς. Η ΝΔ απέτυχε σε όσα ισχυρίστηκε», είπε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: ΕΡΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ