Για έλλειψη κοινωνικής πολιτικής κατηγορεί την κυβέρνηση ο Χατζηδάκης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας την για έλλειψη κοινωνικής πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση θα μείνει μακριά από «λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες», εφαρμόζοντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πολιτικές.  

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, επισημαίνοντας ότι είναι όμηρος των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ επέκρινε όσους αναφέρουν ότι ο νέος αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, υιοθετεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

«Η κυβέρνηση κάνει διακηρύξεις περί κοινωνικής ευαισθησίας, την ώρα που αυξάνει τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης αυξήθηκε περισσότερο η ανεργία και αναφέρθηκε στην περίπτωση της επένδυσης στις Σκουριές.

Επίσης, σημείωσε ότι με βάση τις προβλέψεις που είχαν κάνει όλοι οι διεθνείς οργανισμοί το 2015 και το 2016, αντί η ελληνική οικονομία να έχει ανάπτυξη, επέστρεψε στην ύφεση και απέδωσε στην κυβέρνηση την αποτυχία συναίνεσης στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης, επανέλαβε ότι δεν είναι βέβαιος αν οι εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό-φορολογικό θα έχουν αίσια έκβαση για την κυβέρνηση γιατί- όπως είπε- το κλίμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι διαφορετικό από ότι πριν από τρεις μήνες και ζήτησε «να κυβερνήσει και να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα που η ίδια δημιούργησε». 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή

Δεν μπορεί να ψηφιστεί το ασφαλιστικό ως έχει, δηλώνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ