Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Δεν είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κασσελάκης ξέρει ποιος είναι ο Σημίτης

«Οι τριετίες έχουν ψηφιστεί και θα εφαρμοστούν από 1-1-2024» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Όταν φτάσει η ώρα να κάνω ανακοινώσεις για το θέμα αυτό που είναι πολύ σοβαρό, θα κάνω. Παρακολουθώ τα δημοσιεύματα, έχουν ξεκινήσει σωστά και δεν τα διαψεύδω. Σωστά τα γράφουν οι δημοσιογράφοι αλλά ακόμη είναι στη φάση που το επεξεργαζόμαστε. Ανακοινώσεις θα έχουμε πριν από το τέλος του χρόνου» είπε σχετικά με το επίδομα ανεργίας.

Ερωτηθείς αν πήγε στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη απάντησε «βεβαίως και πήγα. Ο κ. Σημίτης υπήρξε πολιτικός μου αντίπαλος, το ΠΑΣΟΚ παραμένει πολιτικός μου αντίπαλος. Αυτό δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε μια εκδήλωση τιμούμε έναν επί 8 χρόνια πρωθυπουργό της χώρας. Εγώ επέλεξα να πάω για τους εξής δύο λόγους: γιατί αναγνωρίζω ότι ο Κώστας Σημίτης με όλα τα λάθη της θητείας του συνέδεσε το όνομά του με δύο κορυφαία γεγονότα της νεοελληνικής ιστορίας – την ένταξη στην ζώνη του ευρώ και η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Την εποχή της σύγκρουσης πολλά μπορεί να έχουν λεχθεί».

«Δεν είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κασσελάκης ξέρει ποιος είναι ο Σημίτης. Θέλω να είμαι ειλικρινείς. Εγώ τον κ. Κασσελάκη τον θεωρώ λίγο άσχετο με τα πολιτικά στην Ελλάδα. Δηλαδή, πιστεύω ότι αν τον έβλεπε στον δρόμο, δεν θα τον αναγνώριζε» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η δήλωση που έκανε ο κ. Κασσελάκης μετά για το γιατί δεν πήγε, είναι δήλωση που την έχει γράψει ο Πολάκης. Από το χέρι του Πολάκη είναι γραμμένη για αυτό βγήκε μετά και είπε “μπράβο Στέφανε”, είπε δηλαδή ο Πολάκης μπράβο στον εαυτό του. Ήταν δηλητηριώδης ανάρτηση του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, του “ή εμείς ή αυτοί”. Αυτό το πράγμα πια στην Ελλάδα, αυτή η πολιτική τοξικότητα έχει πεθάνει. Πιστεύω ότι και αυτοί που ψήφισαν Κασσελάκη, τον ψήφισαν γιατί πίστευαν ότι θα φέρει μια φρεσκάδα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτού του τύπου οι δηλώσεις είναι ναφθαλίνη της εποχής του αντιμνημονίου του χειρίστου είδους» υπογράμμισε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που έχει αυτή την κυριαρχία, είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει – δεν ξέρω για ποιους λόγους – αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια; Θέλετε να κάνετε ένα πείραμα στον Real Fm από περιέργεια;» ανέφερε.

«Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα, ασχολούνται με τις υποκλοιπές, έχετε δει κάποια εκπομπή για τις υποκλοπές να σαρώνει τηλεθέαση; Ο Έλληνας ακούει για υποκλοπές και γυρίζει πλευρό να κοιμηθεί από την άλλη, δεν το έχουν καταλάβει;» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην δήλωση που έκανε πριν από λίγα 24ώρα για τον Χάρη Δούκα. «Έκανα μια κριτική σε δήλωση του κ. Δούκα για τα Εξάρχεια. Είπα ότι πιστεύω πως θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ οι Αθηναίοι και εύχομαι να βγω ψεύτης. Δεν ευχήθηκα να μην έχει ο άνθρωπος καλή θητεία. Ίσα-ίσα που εύχομαι να έχει καλή θητεία γιατί αυτό θα είναι καλό για τους Αθηναίους, αλλά έκανα κριτική σε μια δήλωσή του για το μετρό στα Εξάρχεια. Θεωρώ κολοσσιαίο λάθος να σταματήσει το έργο του μετρό στα Εξάρχεια. Το έχω χειριστεί ως υπουργός για το ΕΣΠΑ στην προηγούμενη θητεία, το ξέρω καλά. Από την ώρα που έκανα την δήλωση είδα έναν τρομερό εκνευρισμό στο επιτελείο του κ. Δούκα. Δηλώσεις, Non paper κτλ. Θέλω να πω το εξής, οι εκλογές τελείωσαν. Νέος δήμαρχος Αθηναίων είναι ο κ. Δούκας, όλα όμως τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ξέρουμε ότι η δράση μας θα υπόκειται σε κριτική. Δεν είναι κακό να ασκούμε κριτική ο ένας στον άλλον, ούτε απαγορεύεται»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ