Μαμουλάκης στον Realfm 97,8: Θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι – Θα ήθελα να ακούσω ένα mea culpa

«Η εσωστρέφεια που έχει παραχθεί το τελευταίο διάστημα είναι μεγαλύτερη και της δικής μας δυνατότητας διαχείρισης. Δεν βοηθά στο να αρθρώσουμε τον αντιπολιτευτικό μας λόγο. Αυτή η εσωστρεφής κατάσταση που επικρατεί μετά την εκλογή του νέου προέδρου συντελεί στο να έχουμε έναν φαύλο κύκλο. Αυτό λοιπόν το κρίσιμο που σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντρική επιτροπή που έπεται. Να δοθεί μια λύση με τον Α ή Β τρόπο ώστε να μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε και να ανοίξουμε τον βηματισμό μας» δήλωσε ο Χάρης Μαμουλάκης στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Αυτή η αλαζονική συμπεριφορά που εκπορεύεται από πολλά στελέχη της ΝΔ είναι απότοκο του ελλείμματος της αίσθησης ότι δεν ελέγχονται. Το ανέλεγκτο και ανεξέλεγκτο δεν βοηθά. Νομίζω πως σύντομα θα μπούμε σε μια νέα φάση, μια δημιουργική φάση και θετική φάση στον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

«Σέβομαι την διαδρομή όλων αλλά στη δημόσια σφαίρα ειπώθηκαν πράγματα που δεν λέγονται. Αν πραγματικά θέλουμε να αποφύγουμε σενάρια μετωπικής σύγκρουσης ή οιονεί διαγραφών, θα πρέπει να κατευναστούν οι τόνοι. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω ένα mea culpa από αυτούς τους ανθρώπους που ανακοίνωσαν ακόμα και κόμμα όντας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι αρχίζει με οργή τελειώνει με ντροπή, το έχω πει πολλές φορές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο και ειδικά όταν βρισκόμαστε στην αξιωματική αντιπολίτευση» σχολίασε ο κ. Μαμουλάκης.

«Το τανγκό θέλει δύο. Αν δεν επιθυμεί αυτή η πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει» ανέφερε σε ερώτηση για την “Ομπρέλα” και όσα ακούγονται για διάσπαση.

Ερωτηθείς για τα όσα έγραψε σε άρθρο του ο Γιώργος Σταθάκης απάντησε «απεριόριστος ο σεβασμός μου στον Γιώργο Σταθάκη αλλά να μου επιτρέψει να διαφωνήσω σε πολλά σημεία από την τοποθέτησή του, κυρίως σε αυτά περί λαϊκισμού. Η υπομονή είναι μητέρα επιτυχίας, αυτό το γρήγορο, το αιφνίδιο, η ακαριαία αντίδραση που διατυπώθηκε από πολλά στελέχη όπως από τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος όμως δεν είναι στην τάση της “Ομπρέλας”, αλλά είναι ένας άνθρωπος με σοβαρή και καθαρή διαδρομή, διέπεται από υποκειμενισμό. Είναι δυνατόν να κατηγορείς έναν νέο αρχηγό πριν καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντά του;».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ