Άδωνις Γεωργιάδης κατά Δούκα: «Δεν είναι μακριά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους»

Απάντηση στις δηλώσεις και στην ανάρτηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα για την κοπή δέντρων στα Εξάρχεια έδωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει το μετρό και ότι θα είναι κρίμα να το σταματήσει ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε: «Ο  @h_doukas  έκανε αυτή την φαιδρή ανάρτηση σήμερα… πιστεύω ότι δεν είναι μακριά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους και εύχομαι να βγω ψεύτης…πάντως το Metro πρέπει να ολοκληρωθεί θα είναι κρίμα να το σταματήσει ο νέος Δήμαρχος». 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί, στα Εξάρχεια, επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων  οι οποίοι  αντιδρούν στο κόψιμο δένδρων στην πλατεία λόγω εργασιών για το μετρό.

Με αφορμή την ένταση ο Χάρης Δούκας  κάλεσε, με δήλωσή του, την ανάδοχη εταιρεία για την ανάπτυξη του σταθμού Μετρό στα Εξάρχεια, να σταματήσει την κοπή δέντρων και να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις τους.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Δούκα: «Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.  Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ