Γεωργιάδης: Ένα lockdown θα κόστιζε πολλά χρήματα και χρήματα δεν έχουμε

Aντίθετος με ένα νέο lockdown – γενικό ή τοπικής εμβέλειας- είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων που θα επηρέαζαν την καθημερινότητα των εμβολιασμένων μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Ένα lockdown θα κόστιζε πάρα πολλά χρήματα και χρήματα δεν έχουμε, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε επίσης πως δεν πιστεύει ότι θα ληφθεί κάποιο μέτρο που θα αφορά τους εμβολιασμένους, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης επαγγελματιών και επιχειρηματιών ερωτηθείς για τα σχετικά αιτήματα που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες από εκπροσώπους τους.

Ακόμη, τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, καθώς όπως είπε, τα μέτρα είναι «ασπιρίνη. δεν είναι θεραπεία. Τα μέτρα θα ανακουφίσουν λίγο τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Όμως, απλώς αναβάλλουν το πρόβλημα».

«Δεν μπαίνουμε σε συζήτηση νέων (σ.σ. περιοριστικών) μέτρων. Τα καινούργια μέτρα ξεκίνησαν να ισχύουν από τη Δευτέρα. Αν δεν περάσουν κάποιες μέρες να μετρήσουμε την επίπτωσή τους δεν μπορούμε να μιλάμε για νέα μέτρα», ανέφερε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως η μόνη λύση για να σταματήσει η πίεση στο σύστημα υγείας -κυρίως δε στη Β. Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα- είναι το εμβόλιο. «Το σύστημα υγείας θα σταματήσει να πιέζεται μόνο αν εμβολιαστούμε», επισήμανε ο ίδιος.

Ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στα τρία νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και τη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άλμα που έχει κάνει η χώρα την τελευταία διετία στην προσέλκυση επενδύσεων. Τόνισε πως για πρώτη φορά η χώρα έχει «συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο» και προέβλεψε «για το 2022 μια επενδυτική έκρηξη άνευ προηγουμένου στην Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμη στην αύξηση των τιμών ενέργειας, αλλά και στις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία. Όσον αφορά στο ζήτημα της αύξησης του πληθωρισμού επισήμανε ότι πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα όπου όμως ο σχετικός δείκτης είναι ο τρίτος χαμηλότερος στην Ευρώπη, ενώ οι τιμές δεν έχουν πάρει την ανιούσα κατά τον τρόπο που συνέβη σε άλλες χώρες. Και σχολίασε τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια: «Ο κ. Τσίπρας, εδώ και πολλά χρόνια, δεν θυμάμαι ούτε μία ομιλία του -ακόμη κι αν μιλάει για τον… καιρό στην Αλάσκα- να μη μου κάνει ονομαστική και προσωπική επίθεση. Η πρώτη ομιλία του κ. Τσίπρα στην οποία δεν αναφέρθηκε το όνομα Άδωνις Γεωργιάδης ήταν η προχτεσινή για την ακρίβεια όπου είμαι ο αρμόδιος υπουργός λόγω της αγοράς. Γιατί; Γιατί απλώς δεν είχε τίποτα να καταλογίσει στην κυβέρνηση», τόνισε.

Τέλος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάρρευση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας σχολίασε με νόημα πως το ερώτημα για την κατάσταση στην οποία οδηγείται η Τουρκία θα έπρεπε να απευθυνθεί «σε αυτούς που ήθελαν το 2015 να πάμε στη δραχμή. Εγώ έδωσα από 2010 αγώνα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ», ώστε να αποφευχθούν αυτά που βιώνουν σήμερα οι Τούρκοι πολίτες έχοντας εθνικό νόμισμα και αδύναμη Ελλάδα. «Από αυτό γλίτωσε η Ελλάδα, επειδή κάποιοι ψηφίσαμε μνημόνια και κάποιοι μας βρίζανε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ