Γεννηματά: Η ΝΔ δεν πιστεύει ότι ο τουρισμός έχει μέλλον στην Ελλάδα

Mε τον πρόεδρο Ιωάννη Ρέτσο και το στέλεχος του ΣΕΤΕ Μιχαήλ Κυριακίδη, συναντήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των συναντήσεων με εκπροσώπους μαζικών φορέων ενόψει της επίσκεψης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, στο Forum της Θεσσαλονίκης, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Γεννηματά συζήτησε με τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ τα προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων μέσα στην κρίση και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, για την στήριξη του κλάδου. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Β. Κεγκέρογλου, Γ. Φραγγίδης και ο γραμματέας του τομέα Τουρισμού Γ. Νικητιάδης.

«Προτείναμε έγκαιρα και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, γενναία και στοχευμένα μέτρα για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, των εργαζομένων σε αυτές και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Η κυβέρνηση δεν ήθελε, δεν μπόρεσε, εξήγγειλε καθυστερημένα και ανεπαρκή μέτρα, “άνοιξε” τον τουρισμό χωρίς την αναγκαία προετοιμασία.

Ως αποτέλεσμα η χρονιά εξελίσσεται πολύ αρνητικά, ίσως χειρότερα από τις προβλέψεις», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά την συνάντηση και τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ «δεν πιστεύει ότι ο τουρισμός έχει μέλλον στην Ελλάδα. Ακόμη και στην συντηρητική έκθεση Πισσαρίδη, απουσιάζει ως τώρα, κάθε αναφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις για τον τουρισμό, παραπέμποντας για το άδηλο μέλλον».

Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη για ουσιαστικές παρεμβάσεις και μέτρα πολιτικής για να στηριχθεί ο Τουρισμός, να μην χαθεί και η νέα χρονιά καθώς και για να αξιοποιηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες νέου τύπου, που θα τον ενισχύσουν, διασφαλίζοντας το μέλλον του.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει ως άμεσα μέτρα στήριξης του τουρισμού για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά του:

Για νέες επενδύσεις με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Έτσι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορούν να επικεντρωθούν στην χρηματοδότηση των αλλαγών για την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Exit mobile version