Γεννηματά: Η Ελλάδα χρειάζεται ομοψυχία και Εθνική Συνεννόηση

«Το σημερινό μήνυμα είναι ότι περισσότερο από ποτέ η χώρα μας χρειάζεται ομοψυχία, χρειάζεται Εθνική Συνεννόηση, χρειάζεται Εθνική Γραμμή για να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας τα μνημόνια, την κρίση, τα αδιέξοδα για να σταματήσει να ταλαιπωρείται ο ελληνικός λαός χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική», δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την άφιξή της στο Ρέθυμνο.

Η Φώφη Γεννηματά, κατά την άφιξή της στο Ρέθυμνο και σε συνάντηση της με στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί καταρχήν θέλουμε να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες του Κρητικού λαού, που πάντα, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για Δημοκρατία και για Ελευθερία. Το σημερινό μήνυμα είναι ότι περισσότερο από ποτέ η χώρα μας χρειάζεται ομοψυχία, χρειάζεται Εθνική Συνεννόηση, χρειάζεται Εθνική Γραμμή για να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας τα μνημόνια, την κρίση, τα αδιέξοδα για να σταματήσει να ταλαιπωρείται ο ελληνικός λαός χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική».

«Έχουμε υποχρέωση οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούμε γύρω από ένα Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας. Η λύση που θέλουμε για το τόπο μας δεν θα έρθει από τον ουρανό, θα τη δημιουργήσουμε εμείς, αυτός είναι ο στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Για αυτό ζητάμε την ενίσχυση μας, για αυτό έχουμε ξεκινήσει αυτό το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα και μέσα από αυτή τη πορεία ξανασυναντιόμαστε με τους ανθρώπους που στηρίξαμε και μας στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για τις πραγματικές μας προθέσεις, για τις επιλογές μας. Απομακρυνθήκαμε από αυτούς τους ανθρώπους μπροστά στα τεράστια αμείλικτα διλήμματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε για την πορεία της χώρας.

Τώρα όμως, είναι η στιγμή να ξαναμιλήσουμε, να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και αλληλεγγύης γιατί η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ξέρει και μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση. Είναι η Παράταξη που κάθε φορά που κυβέρνησε κατάφερε να ενώσει τον ελληνικό λαό και αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ είναι να ενώσουμε τη διχασμένη Ελλάδα, όχι άλλος πόλεμος μεταξύ μας, όχι άλλη πόλωση, όχι άλλος διχασμός. Αυτό το τεχνητό δίπολο που προσπαθούν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις για την πατρίδα μας, για την ελληνική οικογένεια, για τη νέα γενιά. Για αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην κοινωνία σήμερα, και αύριο στη Βουλή, για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την Εθνική Γραμμή.

Η Παράταξη μόνο θα κερδίζει από εδώ και περά και μαζί της και η Ελλάδα» ανέφερε αναλυτικά η Φώφη Γεννηματά.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για το αν «ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που λείπει, θα επιστρέψει στη Παράταξη», η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Επιστρέφει κάθε μέρα, ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εδώ στην Κρήτη. Σήμερα εδώ, είναι όλο το ΠΑΣΟΚ του Ρεθύμνου και οι παλαιότερες γενιές αλλά και νέα παιδιά, νέοι άνθρωποι δυναμικοί, αποφασισμένοι να συμβάλουν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενότητα, αλλά και την ενδυνάμωση της Παράταξης για να δώσουμε λύση, γιατί εμείς ξέρουμε να δίνουμε λύσεις στο τόπο».

Διαβάστε επίσης:

Το παράπονο της Χρυσοβελώνη – Τι είπε για τη Νέα Δημοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Τζανακόπουλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ