Φωτίου: Αν θέλαμε να κόψουμε συντάξεις γιατί να περιμέναμε έξι μήνες;

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα «στις κρατούσες συνθήκες που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί πέντε χρόνια» είναι ένα σύστημα με ταξική μεροληψία υπέρ των ασθενέστερων, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, επισημαίνοντας ότι το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99,4% των αγροτών δεν υφίστανται καμία μείωση.

«Αν θέλαμε να κόψουμε συντάξεις γιατί να περιμέναμε έξι μήνες; Δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την fast track διαδικασία που κι εσείς ακολουθήσατε έντεκα φορές;» ρώτησε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση «είναι ανίκανη να μάθει αυτό το μάθημα».

Η κ. Φωτίου, υποστήριξε παράλληλα, πως ουδέποτε στο παρελθόν παραποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε σε τέτοια έκταση ένα νομοσχέδιο τόσο συνειδητά από τα ΜΜΕ με στόχευση να «να πειστούν οι πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα, πρόδωσε κι είναι ίδιος» με τους προηγούμενους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την τοποθέτησή της απέναντι στην διαπραγμάτευση καταλογίζοντάς της πως όλη η στρατηγική επενδύει στην αποτυχία και στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την ευόδωση της διαπραγμάτευσης. «Μήπως ενδόμυχα εύχεστε εκείνο το ετεροχρονισμένο «κράτα ΔΝΤ γιατί χανόμαστε;», είπε προς έδρανα της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στην κριτική για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που αφορούν στους ανθρώπους με αναπηρία η κ. Φωτίου είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αυτή που κληροδότησε στην σημερινή τα χαμηλότερα κοινωνικά επιδόματα σε όλη την Ευρώπη. 

 

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδιο με βουλευτές της Χ.Α. – Ζητήθηκε από τη φρουρά της βουλής να απομακρύνει τον Λαγό – ΒΙΝΤΕΟ

Βενιζέλος: Βρίσκεστε στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την ιστορία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ