Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Σενάριο για κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στην Ολομέλεια – Αντιδρά η αντιπολίτευση

Από τη Νέα Δημοκρατία φέρονται να εξετάζουν σοβαρό το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση για κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, όταν το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις συζητηθεί στην Ολομέλεια, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Η πρόταση στην οποία φαίνεται να καταλήγουν, σύμφωνα με πηγές, είναι η συνεδρίαση να γίνει χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και χωρίς διανομή πρακτικών, καθώς θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή της μυστικότητας από την στιγμή που και οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν μυστικές. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, θεωρείται απίθανο να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η πρόθεση αυτή της πλειοψηφίας έχει ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Μεθόδευση φίμωσης των βουλευτών» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει «μεθόδευση φίμωσης των βουλευτών» και προσθέτει ότι «με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση» και εξηγεί: «Ακόμα και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε γίνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής. Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να την επιβάλλει για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες του καθεστώτος του για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο. Απόρρητη Δημοκρατία δεν υπάρχει, υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα, όσο και αν τα κουρελιάζει το καθεστώς του».

Στη συνέχεια, από τον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν: «Να είναι σίγουρος λοιπόν ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όσους μάρτυρες και αν κρύψει, όσα απόρρητα και αν επικαλεστεί, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσει, δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων, πολιτικές και πολύ πιθανόν και ποινικές. Θα διερευνηθούν και από την παρούσα Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και από την επόμενη με προανακριτική Επιτροπή και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Καταλήγοντας, από την αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζουν: «Όσο για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των πορισμάτων των κομμάτων ως “απόρρητα” για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Επιχείρηση συγκάλυψης ξεδιπλώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή για πλήρη συγκάλυψη της υπόθεσης της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και των υποκλοπών από την ΕΥΠ.

«Ζητήθηκε ξεδιάντροπα από τα κόμματα να μην δημοσιοποιήσουν το πόρισμά τους, αλλά να το μεταβιβάσουν με πλήρη μυστικότητα στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, έτσι ώστε να θαφτεί μια για πάντα. Επιχειρούν να κρατήσουν μυστικό ακόμη και το πόρισμα των κομμάτων. Σκοτάδι παντού!» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Όπως επισημαίνουν από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «η επιχείρηση συγκάλυψης που ξεδιπλώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, είτε με την κοινοβουλευτική πρωτοτυπία να μην κληθούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και οι εταιρείες που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό Predator είτε σφραγίζοντας με απόφαση Μητσοτάκη όλα τα στόματα επικαλούμενοι το απόρρητο αλά καρτ, δεν θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη».

Μεθοδεύσεις της κυβέρνησης καταγγέλλει ο Ν. Καραθανασόπουλος – Το ΚΚΕ θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του

Μεθοδεύσεις της κυβέρνησης καταγγέλλει, με δήλωσή, του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Νίκος Καραθανασόπουλος, προκειμένου να μη δοθούν στη δημοσιότητα οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων σχετικά τη διερεύνηση της υπόθεσης της «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Στη δήλωσή του, ο κ. Καραθανασόπουλος επισημαίνει: «Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο. Το ΚΚΕ δεν θα ακολουθήσει αυτήν τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ