Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων – Τι αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την απόπειρα παγίδευσής του κινητού με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου»  αποφάσισε πως με την σημερινή κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων που θα καταθέσουν στην Επιτροπή.

Με την ίδια απόφαση, δόθηκε προθεσμία έως το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου στα κόμματα για να συντάξουν τις πορισματικές τους εκθέσεις. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με το κλείσιμο του καταλόγου των μαρτύρων καταγγέλλοντας εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν «την μεθόδευση της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή, παρά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι o Σταμάτης Τριμπάλης, διαχειριστής της KRIKEL, έχει ψευδομαρτυρήσει στην Επιτροπή».

Χαρακτήρισαν τη σημερινή μέρα «ημέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία» και τόνισαν: «Αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές».

ΚΚΕ: Καταγγέλλει εσπευσμένο κλείσιμο-κουκούλωμα της Εξεταστικής με ευθύνη της ΝΔ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Νίκος Καραθανασόπουλος, μετά την απόφαση για ολοκλήρωση της εξέτασης μαρτύρων που ελήφθη από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, έκανε λόγο για «Επιτροπή-παρωδία» και «εσπευσμένο κλείσιμο/κουκούλωμα» «με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας», ενώ σημειώνει ότι «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία και την αλήθεια στον λαό».

Συγκεκριμένα ο κ. Καραθανασόπουλος δήλωσε:

«Καταγγέλλουμε το εσπευσμένο κλείσιμο/κουκούλωμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έκλεισαν οι διαδικασίες μίας Εξεταστικής Επιτροπής -παρωδία.

Οι εργασίες της αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα» της μεθοδευμένης συγκάλυψης των υποθέσεων, του αποπροσανατολισμού με επιλεκτικές διαρροές ένθεν κακείθεν, οι οποίες σκοπό έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση, να αφήσουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την ασύδοτη δράση των εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία και την αλήθεια στο λαό, για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός, για την προστασία των δικαιωμάτων του, για την κατάργηση του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου, για την ανατροπή του συστήματος της βαρβαρότητας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ